Af Victor Kuhlman

Formand: “Det er en historisk begivenhed for klubben”

Jobo vaskeklub logo april 17-april 18 40.000 win win 1723108,pause 8-24/3 polering i stedet

Ålsgårde Surf- og Sejlklub har netop modtaget 266.500 kroner af Nordea-fonden.

Ålsgårde: Vandhundene med base på Langebro i Ålsgårde har mere end almindelig god vind i sejlene for tiden.

Ikke alene har den mest solrige sommer i mands minde trukket flere medlemmer til surfklubben, den bagende hede er blevet fulgt op af en mægtig omgang blæst og store bølger – og det er trods alt dér, de garvede surfere for alvor rykker på sig.

Nu følges heldet op med en check fra Nordea-fonden på lidt mere end en kvart million kroner.

Nøjagtig 266.500 lyder saltvandsindsprøjtningen på, der stammer fra Kystpuljen, som Nordea-fonden uddeler til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster.

I år uddeler fonden op til 50 millioner kroner, og i Ålsgårde Surf-og Sejlklub sætter man virkelig pris på tilskuddet, der ironisk nok falder på et tørt sted.

– Det betyder rigtig meget for os. Det er en historisk begivehed for klubben, for det vi får ind på kontingenter og tilskud, gør, at klubben kan drives, men ikke mere end det.

– Vi kan ikke tage store investeringer, og det får vi mulighed for nu, så det er enormt vigtigt, siger Ole Wenzel, der er formand for Ålsgårde Surf- og Sejlklub.

Mange nye medlemmer

I klubben arbejder man med et projekt, der hedder “Surf og SUP for alle”, som forstærker de tiltag, klubben allerede har søsat, hvilket kan ses på medlemstallet.

– De sidste mange par år har vi fået mellem 10 og 15 procent nye medlemmer hvert år. Det er rigtig flot i forhold til andre sejlklubber, hvor gennemsnitsalderen kun stiger, siger Ole Wenzel.

Han fortæller, at klubberne har svært ved at fastholde medlemmer, men at man i Ålsgårdeklubben har valgt at gå mod strømmen.

– Vi er stolte af vores tilgang, fordi vi altid prøver forny os og lytte til, hvad vores medlemmer vil have.

– Det så man, da vi indførte standup paddle som aktivitet for fem år siden. Vores mål er at fortsætte den gode udvikling og skabe bedre rammer og faciliteter for vores medlemmer, så vi kan få flere på vandet, siger Ole Wenzel.

Fastholder bølgen

De mange nye medlemmer gør, at der er behov for et bedre omklædningsrum, og selv om klubhuset på Langebro allerede er blevet renoveret, er det vigtigt, at man fortsætter udviklingen, siger Ole Wenzel.

– Vi prøver at fastholde den gode bølge, som klubben rider på, og derfor har vi brug for nogle investeringer, som ligger noget uden for vores almindelige formåen. Motoren i vores vækst er den årlige surfskole, hvor vores frivillige instruktører underviser nye surfere i både windsurfing og SUP (stand up paddle). Det slider hårdt på det grej, som vi stiller til rådighed, så det skal fornys, og så har vi længe ønsket at forbedre sikkerheden med en kraftigere båd. Det lykkes nu, fortæller Ole Wenzel.

Alle kan være med

Windsurfing er en dyr sport, hvor ikke alle kan være med.

En komplet pakke med bræt, mast, sejl og bom koster nemt over 10.000 kroner, hvilket er en stor mundfuld for mange familier.

Derfor har surfklubben i Ålsgårde over årene indkøbt fællesudstyr, som bruges af klubbens medlemmer i den årlige surfskole for nybegyndere og øvede.

Ligesom de garvede medlemmer, der selv har investeret i udstyr, kan finde på at snuppe en stille aftentur og både surfskole og grej er indeholdt i kontingentet.

– Vi har valgt et kontingentniveau, hvor alle kan være med, idet det årlige kontingent er på 1.200 kroner for en familie, 500 for juniorer og 850 for voksne, og selv om det er billigere end de fleste ikke-udstyrskrævende sportsgrene, fastholder et flertal, at vi skal give adgang til så mange som muligt, siger Ole Wenzel.

En af investeringerne, der kommer ud af bevillingen fra Nordea-fonden, vil også komme ikke-medlemmer til gode. Der bliver sat en vejrstation med webkamera op, så der altid er et øjebliksbillede af vejrforholdene på Langebro på klubbens hjemmeside.

Hornbæk Surfklub har også fået et tilskud fra Nordea-fonden til indkøb af nyt udstyr. De modtager 258.000 kroner.

Artiklen sidst ændret: 8. november 2018 14:55

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger top

Job i Nordsjælland

Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
Rasmus Ebbe 388428 1723690 logo  25.000 win win 19/4 18-april 19
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
Nsnet.dk – læs online
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu