Manglen på leje-lejligheder i byen skaber interesse hos investorer


Af Kirsten Moth

– Man skal ikke være bekymret for, at Helsingør bliver en rigmandsghetto, siger den fungerende borgmester Henrik Møller på konference om ejendomsudvikling.

HELSINGØR: Efterspørgslen på leje-lejligheder i Helsingør er enorm. Der er ikke bygget leje-boliger i byen i flere årtier og det kan mærkes.

Det fremgik på konferencen om udvikling og investeringer i Nordsjælland, der blev holdt i erhvervs- og industriforeningen Helsingør med Estate Viden som arrangør. Her drøftede deltagere og oplægsholdere vækst og projekter i Helsingør, Hillerød og Hørsholm, mens der også var mulighed for at “sælge” kommunerne som attraktive mål for ejendomsinvestering.

Det er prisstigningerne i det københavnske ejendomsmarked, der har givet luft under vingerne til de mange igangværende og kommende byggeprojekter i Helsingør og det øvrige Nordsjælland.

Leje eller eje?

En af oplægsholderne, Helsingørs fungerende borgmester, Henrik Møller, fortalte om de 2.500 boliger, der indtil videre er planlagt i Helsingør, hovedparten ejerboliger.

Han mener dog ikke, at der er grund til at nære bekymring for, at Helsingør skal udvikle sig til at blive en rigmandsghetto, hvor antallet af lejeboliger til en leje, som almindelige indtægter kan betale, forsvinder mere og mere.

– Der er i Helsingør ikke blevet bygget lejeboliger siden fra før 1950′ erne og flere af dem er nu utidssvarende. Vi oplever dog tydeligt, at interessen fra investorer også til lejeboligbyggeri er til stede. Det er bare vigtigt at ramme det rigtige prisniveau for leje. For kommer vi op i nærheden af 15.000 i månedlig lejeudgift, så er der også huse i vores område, som vil være lige så attraktive, mener Henrik Møller.

Artiklen sidst ændret: 8. november 2018 21:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018