Lejemålet er opsagt, der er kæmpegæld til kommunen. Rønnebær Grillens serveringshus skal fjernes, fastholder kommunen. (Foto: Torben Sørensen)

Af Niels Berg

Kommunen står fast: Grillbar skal fjernes

Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side

Kommunen har et seks-cifret beløb til gode i manglende husleje for Rønnebær Grillen, som i sidste uge genåbnede med den tidligere stifter ved roret. Kommunen fastholder opsigelsen af lejemålet, og kræver grillen fjernet.

HELSINGØR: Tidligere på ugen kunne Helsingør Dagblad fortælle, at ejeren af Rønnebær Grillen på Rønnebær Allé havde genåbnet spisestedet under myndighedernes radar.

Kommunen oplyste i den forbindelse, at grillbaren ligger på kommunens grund, og at lejemålet med ejeren blev opsagt allerede i 2015.

Ejerne skylder ifølge kommunen mindst hundredetusind kroner i manglende husleje.

Kommunen har været passiv

Men i de mellemliggende år har de kommunale myndigheder ladet stå til. Grillbaren fik lov til at blive stående, selv om lejemålet var opsagt, og gælden blev ikke inddrevet.

Som et led i en ny og skrappere kurs over for erhvervsdrivende, der gang på gang bryder aftalerne med de kommunale myndigheder, skærer Helsingør Kommune nu rent principielt igennem.

– Baseret på en helhedsvurdering af stedets forretningsmæssige historik og ejernes gæld til kommunen fastholder vi, at grillhuset skal fjernes, og at opsigelsen af lejemålet står ved magt, siger sagsbehandler Lasse Brun Bonne fra Helsingør Kommunes center for trafik og byrum.

Men siden der ikke er skredet ind over for stedet i årevis, vil ejeren få en ny frist til at fjerne grillen og en “påmindelse” om, at der ikke er nogen lejeaftale med kommunen.

Allerede den 1. november aflagde Fødevarestyrelsen et besøg i grillbaren og konstaterede, at den ikke var registreret som fødevarevirksomhed.

Det er dog bragt i orden i mellemtiden, oplyser fødevarekontrollen.

Uigennemskuelige ejerforhold

Men spørgsmålet er, hvem der reelt ejer og driver grillbaren på Rønnebær Allé. Flere navne og personer dukker op.

Grillbaren er af Fødevarestyrelsen registreret som Rønnebær Grillen med et CVR-nummer, der viser, at grillbaren er ejet af et rengøringsselskab ved navn JN Rengøring.

Det ligger i Ejlstrupholm i Midtjylland. Rengøringsselskabet ejes af en Jemmina Stan, som det ikke har været muligt at få telefonisk kontakt til.

Svensk direktør

På de sociale medier hævder to personer, hvis tilknytning til grillbaren står hen i det uvisse, imidlertid at det er et iværksætterselskab ved navn Rønnebær Burger IVS, der driver grillen.

Af Erhversstyrelsens oplysninger fremgår det, at stifteren og ejeren af selskabet er Amalie Toft fra Helsingør, og at direktøren er Valencia Hoffmann. Hun bor i Sverige.

Amalie Toft stod også som stifter af Rønnebær Grillen IVS, da firmaet blev tvangsopløst for et par år siden. Det selskab var Hoffmann også direktør for en overgang. Tvangsopløsning sker, når et selskab ikke overholder de vigtigste af lovgivningens krav.

Artiklen sidst ændret: 9. november 2018 05:30

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jobo vaskeklub  top april, juni, aug, okt, dec, feb 40.000 win win 1723108

Job i Nordsjælland

Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
Madam Sprunck/Strejf 220955, 1725351, 25.000 visninger logo/side
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Side/logo
Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 logo
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu