Beboerformand: “Svært at genkende os selv på en ghettoliste”


Af Kirsten Moth

Nøjsomhed er jo et dejligt sted at bo. Men der er også fordele ved at få et ghettostemplet for en kortere periode, siger afdelingsformand Hasse Oschlak, Nøjsomhed i Helsingør. (Foto: Lars Johannessen) Foto: Lars Johan

– Nøjsomhed er jo et dejligt sted at bo. Men der er også fordele ved at få et ghettostemplet for en kortere periode, siger afdelingsformand Hasse Oschlak, Nøjsomhed i Helsingør.

HELSINGØR: – Selvom det kan være belastende for beboerne at blive omtalt som boende i et ghettoområde, er afdelingsbestyrelsen fast besluttet på at arbejde videre med de tiltag, som allerede har været i gang længe. Vi anser det ovenikøbet som en fordel, hvis det kan lykkes at samordne alle de positive kræfter, der har det fælles formål: at gøre Helsingør til en velfungerende by uden ghettoområder.

Sådan hedder det i en officiel udtalelse fra Hasse Oschlak, formand for afdelingsbestyrelsen i Nøjsomhed. Det Nøjsomhed, der med Nord- og Sydvej i Helsingør efter al sandsynlighed bliver sat på regeringens ghettoliste, når denne offentliggøres den 1.december.

Stor debat

Det er første gang i Helsingørs historie, at byen i så fald har haft et boligområde på ghettolisten og udsigten til den nye “titel” har da også medført en heftig debat.

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær, konservativ, har, som allerede nævnt i Helsingør Dagblad, udtalt, at hun sætter pris på at få boligområdet placeret på ghettolisten og at Nord- og Sydvej bliver adskilt fra Vapnagård.

– Vi har ønsket, at Nøjsomhed med Nordvej og Sydvej bliver set som ét område i stedet for at blive målt sammen med andre lokale boligområder. På den måde kan vi fortsætte en fokuseret indsats med at løse problemerne dér, hvor problemerne er, mener Helsingørs borgmester.

Opfylder kriterier

De fem kriterier for at få stemplet som ghetto lever Nord- og Sydvej op til. Det er dog angiveligt langt fra alle beboere, der ser sig selv om beboere i en ghetto.

– Det er jo et dejligt sted at bo. Tidligere har det haft et dårligt ry, men der er jo allerede blevet gjort tiltag til at forbedre forholdene. Blandt andet med videoovervågning og det har været med til at sætte en stopper for hærværk, siger bestyrelsesformand Hasse Oschlak.

Kan godt være surt

– Det er da ikke sjovt som beboer at få at vide, at man er ghetto-beboer. Det kan godt være belastende. Blandt andet på den måde, man blive tiltalt ude i byen. Flere her har oplevet, at nogle kommer med bemærkninger til dem. Det kan godt være surt, når vi oplever, at ghetto-stemplet står i skærende kontrast til den måde, vi oplever vores eget boligområde på, siger Hasse Oschlak.

Han lægger vægt på at sige, at han i sin rolle repræsenterer alle beboerne og at det er uden for bestyrelsens indflydelse, hvad der bliver besluttet på højere sted.

Et godt rationale

– Vi regner med, at der er et godt rationale og en god forklaring bag det hele. Hvis vi kan holde beslutningstagerne op på, hvad de siger, så tegner det ret godt. Og på den måde vælger vi at se det her som en spændende opgave, som vi vil samarvejde om. Hvis ikke vi samarbejder, kan det jo ikke lade sig gøre, siger Hasse Oschlak, der pointerer, at Nøjsomhed bliver slettet af ghettolisten, når alle tiltag er gennemført.

– Hårdt arbejde, men vi er fortrøstningsfulde, siger afdleingsbestyrelsens formand.

Artiklen sidst ændret: 20. november 2018 09:40

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018