Af Jacob Henriques

Klumme: Efterårsstemning og duften af jul

Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19

Louise Manstrup kan noget med mennesker. Til daglig er Louise forstander for SPUC (Socialpædagogisk Udviklingscenter) i Helsingør, hvis hun da ikke læser master i Public Governance på CBS. Louise bor i Ålsgårde.

Smukke farver og dufte af efterår. Uret er slået på vintertid. Mine morgenbade-veninder og jeg nyder de absolut sidste lyse morgentimer fra Langebro hver morgen sammen med mange andre helårsbadere.

Mørket trænger sig på om eftermiddagen og vi søger inden døre. Husene oplyses af lyskæder ude og stearinlys inde. Havemøblerne er for længst pakket væk og haven gjort vinterklar. Fuglene besøger ivrigt foderbrættet og bladende falder af træerne. Bilen har fået vinterdæk på og frostfri sprinklervæske. Båden er på land og også klar til vinterhi. Sommertøjet er skiftet ud med uld garderoben.

Tørklæder, huer og handsker er lagt frem – klar til efterårets sidste måned, inden kalenderen melder om vinter.

Og jeg nyder stilheden, farverne, hyggen, morgenlyset og det stadig køligere vand i Øresund. Duftene af blade, der ligger på skovbunden i de smukkeste farver.

Stilheden i skoven, stilheden i de tidlige morgentimer, stilheden på Langebro hvor solen langsomt men sikkert og sent står op over Helsingborg. Jeg nyder hyggen og elsker at komme hjem fra arbejde og sønnike har tændt stearinlys i huset.

Jeg nyder også stilheden, fordi det inden længe går løs med forberedelser til julen. Selvom vores børn er voksne, tror de heldigvis stadig på nissen, der hver søndag i advent har forberedt noget skønt – som er pakket smukt ind. Huset pyntes i slutningen af november med det skønneste julepynt, som vores børn gennem deres tid i børnehaven har lavet.

Supermarkeder, butikker og handelsstrøg er allerede nu i fuld gang. Reklamer bugner af tilbud på kalenderlys, slik kalendere, marcipan, appelsiner, ænder, rødkål og meget meget andet.

I de fleste butikker kan man købe klip-selv-et-julehjerte-skabeloner, engle, lys, gavepapir og til/frakort i alle farver. Facebook svømmer over med reklamer fra julemarkeder, hvor der fristes med glögg, æbleskiver og juletræer. Og hygge selvfølgelig. På nogle julemarkeder er det endda muligt at klappe en gris eller en røre en and. Der er ganske enkelt julemarkeder for enhver smag.

I år skal jeg helt sikkert forbi både Julebækhus og Gurre julemarkeder, som efter min mening danner de smukkeste rammer for den perfekte julestemning.

Selvom Julebækhus er et nyt på markedet, er jeg alligevel sikker på, at der er noget for både børn, voksne og barnlige sjæle. Selv er jeg ikke en ”god” købekunde på markederne, for jeg er mere optaget af stemningen, duftene, børnenes begejstring og mødet med lokale venner og bekendte end at få købt julesager.

Traditionen tro, mødes hele familien i december til frokost, inden vi sætter kursen mod Tivoli. I Tivoli er stemningen skøn, der dufter af gran, bål og glögg. Og er der noget jeg elsker, så er det det at mærke den gode stemning – gerne mens jeg i godt selskab nyder et glas glögg.

Artiklen sidst ændret: 20. november 2018 14:04

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Entreprenørfirmaet TS 381440 april 19/20 10-15.000 win win 175173

Job i Nordsjælland

Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673
3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu