Af Kirsten Moth

Øresund er kommet med i Danmarks nye naturkanon

Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger side

Glæde og begejstring i Helsingør over at finde Øresund på listen over danske naturperler.

ØRESUND: Helsingør har direkte og indirekte fået en fornem plads i den netop offentliggjorte nye danske naturkanon. Her er Øresund udpeget til at være et af de tre dejligste natursteder i region Hovedstaden. Udvalgt af den jury, der har udvalgt naturperlerne til den nye danske naturkanon.

Valget af Øresund vækker glæde og begejstring i Helsingør, hvor kommunen med sin lange kyststrækning ud til Øresund dermed får en plads i Danmarks naturkanon.

Alle danskere har i processen kunnet indsende deres forslag til juryen, og der ankom 1.670 forslag fordelt på mere end 500 natursteder.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har netop løftet sløret for Naturkanonen ved Jernhatten i Mols Bjerge i Østjylland, der er et af de 15 natursteder i Kanonen.

– Selv her i slutningen af november er der fantastiske oplevelser i den danske natur. Jeg elsker at opholde mig i naturen og har selv besøgt næsten alle stederne i den nye Naturkanon. Det er nogle vidunderlige steder, og jeg kan kun anbefale at opleve dem, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Glad Helsingør-politiker

I Helsingør glæder den fungerende borgmester, Henrtik Møller, Socialdemokratiet, sig over Øresunds tilstedeværelse i den nye kanon.

– Det er fantastisk. Noget, vi skal glæde os over og være stolte over. Øresund har så meget at byde på. For nyligt fik vi jo også den gode nyhed, at sandsugningen bliver stoppet i Øresund for at beskytte farvandet og som kan føre til, at vi på længere sigt får etableret en marin nationalpark Øresund. At være med i den her naturkanon er et stort kadeau til Øresund, siger Henrik Møller.

Turismen

Turismebranchen er ligeledes begejstret for at få Øresund placeret i Danmark Nnaturkanon.

– Først stoppet for sandsugning og nu Øresunds placering i den nye naturkanon. Det bekræfter Øresunds betydning for regionen. Øresund kan blive en del af nationalpark Kongernes Nordsjælland, hvis man udvikler ideen endnu mere, mener direktør i turistorganisationen Visitnordsjælland, Annette Sørensen.

Hun opfordrer samtidig til, at markedsføringen af Øresund bliver meget stærkere.

– Den kan vi gøre meget mere ud af. Som for eksempel Øresundsakvariet, der tilbyder de meget populære safariture ud på Øresund. Havde de flere ressourcer, kunen de gøre meget mere af den slags, siger Annette Sørensen.

Alle kan finde en perle

I Naturkanonen kan alle danskere finder en udvalgt naturperle i deres region, og det er helt bevidst.

– Danmarks Naturkanon skal være for alle danskere. Så uanset hvor vi er i landet, skal vi for eksempel på en familietur nemt kunne besøge et sted i Naturkanonen. Der er mere forunderlig natur i Danmark, end man tror. Jeg håber, at den nye Naturkanon kan inspirere alle borgere, så vi får endnu mere glæde af naturen, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Artiklen sidst ændret: 21. november 2018 12:08

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Job i Nordsjælland

Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger side/logo
øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 logo
Prøvestenen. Kundenr 373163, Ordre 1725089, 40.000 visninger, ikke win-win Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu