Gymnasieelever gør halvmaraton til en tradition


Af Tine Zedeler

Idrætslærer Louise Rolsted Ahlmann Iversen fra Helsingør Gymnasium havde egentlig tænkt sig, at der ikke skulle være halvmaraton på skoleskemaet i år. Flere elever viste dog uopfordret interesse for at løbe distancen, fortæller hun.

Af

HELSINGØR: I søndags deltog omkring 30 3.g.elever fra Helsingør Gymnasium i Holger Danske Halvmaraton, også kaldet Strandvejsløbet.

Eleverne løb fra Helsingør til Hornbæk og tilbage igen. En distance på 21 kilometer, som eleverne har trænet sig op til at kunne gennemføre over et par måneder.

– Det var fedt og sjovt at prøve, fortæller 18-årige Thea Tegner Lorentzen, som bor i Helsingør og går i 3.z. Hun kunne godt forestille sig, at hun kom til at løbe et halvmaraton igen.

– Det kunne jeg godt tænke mig. Det er en fed følelse bagefter at man har gennemført, fortæller hun.

-Det var en superfed ting at prøve at træne op til. Det var også hårdt. Jeg har ikke planer om at gennemføre et nyt halvmaraton, fortæller klassekammmeraten 18-årige Jonathan Thomsen fra Helsingør.

Elever spurgte selv

Det er tredje år i træk, at gymnasiets 3.g. elever har mulighed for at gennemføre et maratonløb som led i det obligatoriske træningsprojekt.

Det var lige før, det ikke blev til noget fortæller idrætslærer Louise Rolsted Ahlmann Iversen, som for tre år siden tog initiativ til gymnasiets første halvmaraton.

– Jeg havde egentlig tænkt, at det ikke blev til noget i år. Det kræver, at jeg også selv kommer i form. Men der var flere elever fra de forskellige 3.g-klasser, der selv kom og spurgte om muligheden for at deltage, og det kunne jeg ikke sidde overhørig. Så egentlig er det eleverne selv, der mere eller mindre har gjort det til en tradition på Helsingør Gymnasium, fortæller den kvindelige idrætslærer, som sammen med en kollega selv har deltaget i træningen og løbet.

Styrker koncentrationen

Mange af de elever, der gennemførte løbet, har aldrig prøvet at løbe så langt før.

– Jeg har tidligere deltaget i et 4-18-4 triathlon, hvor jeg har svømmet,cyklet og løbet, men det er første gang, jeg har prøvet at løbe et halvmaraton. Det har været sjovt, fortæller 3.z-eleven Mathilde Søfeldt Lindegaard på 19 år, som bor i Hornbæk.

-De fleste af eleverne har aldrig løbet så langt før, og jeg er sikker på, at det er noget, som de husker, og som har indflydelse på deres idrætsvaner og indstilling til motion og bevægelse mange år frem i tiden. Elever i god fysisk form sover bedre, bliver bedre til at koncentrere sig og husker bedre, hvilket alt sammen har positiv indflydelse på deres læring og dermed faglige udbytte af en skoledag – så det er superfedt, at gymnasiet prioriterer og bakker op om elevernes deltagelse i løbet, siger Louise Rolsted Ahlmann Iversen.

Flere valgmuligheder

Idrætslæreren fortæller, at gymnasiets ledelse fra start har støttet initiativet.

– Vi fik et godt tilbud fra folkene bag Holger Danske , og så var rektor Claus Madsen hurtig til at tilbyde at gymnasiet betaler for alle elevers deltagelse, fortæller Louise Rolsted Ahlmann Iversen,

De to forrige år har det været én enkelt klasse, der har fået muligheden for at deltage i halvmaratonprojektet.

I år var det alle 3.g.elever der fik muligheden for at udvide de obligatoriske fem kilometer til 21 kilometer.

Den mulighed bliver formentlig udvidet til næste skoleår.

-Med den interesse, der har været i år, vil det være oplagt at vi fortsætter med at tilbyde eleverne at løbe halvmaraton og for dem som synes 21 kilometer er for meget og fem kilometer for lidt, vil det være fint også at kunne tilbyde et 10 kilometerløb. Det at eleverne har mulighed for at deltage i et halvmaraton bidrager positivt til vores image som gymnasium, påpeger Louise Rolsted Ahlmann Iversen.

Artiklen sidst ændret: 22. november 2018 11:23

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018