Strejke lammede Kystbanen


Af Helsingør Dagblad

Ved ettiden kom der gang i togene igen. (Arkivfoto: Lars Johannessen)

Hele Sjælland var ramt af arbejdsnedlæggelse – kun S-tog gik helt fri.

TRANSPORT: Onsdag formiddag kørte der ingen tog på Kystbanen. Trafikken begyndte at lukke ned ved 10-tiden, og DSB meldte klokken 11.40, at togene forhåbentlig kom i gang igen fra klokken 12. Det lykkedes dog først efter en god times tid, med stop ved alle stationer og en del ekstra forsinkelser.

Problemerne skyldes en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt lokomotivpersonalet. Der blev ikke indsat togbusser, skrev DSB på sin hjemmeside.

Arbejdsnedlæggelsen ramte togtrafikken på hele Sjælland, og lige netop på Kystbanen kørte der slet ingen tog.

Lokaltog kører

S-togene blev ikke ramt, og både Lille Nord og Hornbækbanen kørte som normalt. Arbejdsnedlæggelsen skyldes nemlig, at der er gået hårdknude i forhandlingerne mellem Dansk Jernbaneforbund og DSB, der har meldt sig ind i Dansk Industri, så overenskomsterne skal laves om. Det berører ikke Lokaltog, der har sine egne aftaler.

Onsdag i sidste uge var der også en arbejdsnedlæggelse fra lokomotivførerne. Der er blandt andet uenighed om, hvor meget indflydelse de ansatte skal have på planlægningen af arbejdet, og ifølge Dansk Jernbaneforbund er parterne langt fra hinanden, skriver Ritzau.

Artiklen sidst ændret: 29. november 2018 13:41

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018