21-årige Lucas Haren scorede syv mål for HIK i 2. division i løbet af efteråret. Han skifter på en fri transfer til FC Helsingør med første arbejdsdag den 7. januar. (Foto: Lars Johannessen)

Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør henter HIK’s topscorer

Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side

Den tidligere Randers-spiller Lucas Haren skifter fra Hellerup IK til FC Helsingør på en fri transfer.

FC Helsingør har haft svært ved at score mål i efteråret. Det har Lucas Haren ikke. Frem til 2021 skal han forsøge at lave mål i den blå-hvide trøje.
1. divisionsklubben har været på rov hos HIK, der ligger i 2. division, og her har Lucas Haren været en af Hellerup-drengenes profiler i det seneste halve år. Han er HIK’s topscorer med 7 af klubbens 22 mål.

Haren kom til HIK efter et mislykket ophold i Superliga-klubben Randers, men nu er han klar til at rykke et skridt op igen.

– Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang i FC Helsingør. Det er et fantastisk projekt med nyt stadion, og jeg kender Peter Feher, Brian Gellert og Janus Kyhl, og jeg kan sagtens se mig selv i den her klub. Jeg er virkelig glad for, at det er kommet på plads, siger Lucas Haren, der underskrev kontrakten tirsdag eftermiddag.

Ikke klar i sommer
Allerede i sommer trænede Haren med i FC Helsingør, men dengang blev det ikke til en aftale, og han tog til HIK, hvor han spillede som ungdomsspiller.

– Jeg var ikke klar til at spille i FC Helsingør. Jeg havde brug for at komme i gang igen efter opholdet i Randers, som ikke var, som jeg havde håbet. Det var ikke længere sjovt at spille fodbold, og derfor skulle jeg ikke til Helsingør. Fodboldglæden har jeg til gengæld fundet fuldstændig det seneste halve år, og jeg er kommet i form. Jeg føler mig helt klar til 1. division og FC Helsingør, siger Lucas Haren.

Svaret er kort og præcist, når det nyeste skud på FCH-stammen skal forklare, hvad han kan byde ind med.

– Mål og fart. Det er vel det.

Hård tid i Randers
På halvandet år fik han spillet 12 førsteholdskampe i Randers, og der var ikke udsigt til mere.

– Det var en hård tid i Randers. Kort efter jeg var kommet blev sportschefen fyret, så røg træneren, og der røg endnu en træner og en direktør, inden der ikke længere var opbakning til at bruge mig længere. Derfor skulle jeg videre der fra. Jeg skulle lige sunde mig, inden jeg skulle op på højere niveau igen, fortæller Lucas Haren.

Han har ikke noget problem med, at det højere niveau er bunden i 1. division.

– Det betyder ikke noget for mig, at FC Helsingør ligger sidst i 1. division. Jeg er i klubben for at hjælpe med til at få os op i tabellen, og det drejer sig kun om et point. Det skal nok lykkes, siger Lucas Haren, der tror så meget på overlevelse, at der ikke er en nedrykningsklausul i hans nye kontrakt.
Gennem ungdomsårene spillede Lucas Haren for KB, HIK og FC Nordsjælland.

FCH-direktør Janus Kyhl lægger ikke skjul på, at han glæder sig over vinterens første tilgang.

– Lucas Haren har mange af de kvaliteter, som vi leder efter hos en offensiv-spiller, og det har han vist i efteråret, hvor han har scoret syv mål for HIK. Jeg har kendt Lucas igennem flere år, så jeg er ret overbevist om, at han kan gøre en forskel for os, siger Janus Kyhl, der naturligvis har drøftet spilleren med sin cheftræner.

– Allerede da Peter kom til i september drøftede vi Lucas, og han vendte tomlen op. Vi er glade for, at vi nu har indgået en kontrakt, lyder det fra direktøren.
Lucas Haren er søn af Piotr Haren, der har været Superligaprofil for blandt andre Lyngby og FC København.

Artiklen sidst ændret: 5. december 2018 15:11

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Forsyning 375774 25.000 win til og med juni ´19. 1729995

Job i Nordsjælland

Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side. skift 19/3
BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557
Kaiser april 19/20 15-000 win banner. 4 forskellige ældre sky, flæsk logo, aften midt/bund, smørrebrød side  175163520.
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu