Vejret står stille på havnen


Af Niels Berg

BERGS BUREAU: En læser har spurgt bureauet hvordan det kan være, at vejret er så usædvanligt uforanderligt omkring havnen i Helsingør.

Vejret bød så sent som mandag formiddag på 10 plusgrader, svag vind og ingen regn. Det lyder jo behageligt, og sådan har det faktisk været siden den 2. november.

Da gik vejrstationen, som er monteret på taget af havnekontoret på Nordhavnen, nemlig i stykker. Lige siden har borgere, med et behov for at orientere sig om vejrforholdene ved Øresund, fået den samme vejrmelding, når de klikkede sig ind på Helsingør Havnes hjemmeside.

Det har dog stadig været muligt at få oplysninger om de virkelige vejrforhold på havnen, og det er i Helsingør Dagblads faste spalte “Havnen” under “Dagen i dag”. For de oplysninger, havnemyndighederne forsyner redaktionen med, stammer fra et andet måleinstrument – der virker.

– Vi overvejer lige for tiden, hvad vi skal gøre med den defekte vejrstation, siger havneassistent Ole Thomsen.

– Skal den repareres eller udskiftes med en helt ny og eventuelt anbringes et andet sted på havnen, så vi får nogle mere præcise målinger – det er det vi går og overvejer, men vi har endnu ikke truffet beslutning endnu, siger han.

Der sker dog ikke noget før i det nye år, og kort efter Helsingør Dagblads henvendelse til havnen blev vejrstation-linket på havnenes hjemmeside skiftet ud med et direkte link til Meteorologisk Instituts “byvejr for Helsingør”.

Og det må man nøjes med i et stykke tid endnu. Med mindre, selvfølgelig, man holder Helsingør Dagblad, og hvem gør ikke det?

Artiklen sidst ændret: 5. december 2018 15:10

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018