-Rygning er et samfundsproblem, derfor er det også vigtigt, at vi som skole har en klar holdning til det at ryge, siger skoleleder Thomas Horn, Hellebækskolen. (Foto: Lars Johannessen).

Af Tine Zedeler

Elever på Hellebækskolen har forbud mod at ryge i skoletiden

Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger side

Det giver god mening som skole at sender et klart signal om rygning, mener skolens ledelse.

Af Tine Zedeler

HELLEBÆK: På Hellebækskolen er det ikke kun forbudt at tænde en cigaret i skolegården. Det er også forbudt at ryge udenfor matriklen i frikvarteret.

– Rygning er et samfundsproblem, derfor er det også vigtigt, at vi som skole har en klar holdning til det at ryge, Hvis vi ser eleverne ryge , også udenfor skolens matrikel, kontakter vi forældrene. Vi bortviser ikke eleverne. Rygning er i bund og grund en forælderopgave, som det giver mening, at vi som skole og hjem står sammen om, siger skoleleder Thomas Horn.

Klart signal

Den stramme kurs blev indført i foråret, og fremgår af en forventningsfolder skolen har udarbejdet, som er delt ud til skolens forældre og elever.

Her kan man læse at: ” Al forskning viser, at en klar holdning støtter børnene i at træffe sunde valg”. Samtidig opfordrer skolen forældrene til at “være gode forbilleder og undlade at ryge på skolens matrikel”.

-Skolebestyrelsen havde behov for at sende et klart signal om rygning, herunder også kost og alkohol, og at vi har en forventning til elever og forældre om, at der ikke bliver røget i skoletiden, fortæller daglig pædagogisk leder Trine Stein Graakjær,

Kan ikke holde øje med alle elever

Skolens daglige pædagogiske leder fortæller, at skolen indtil nu ikke har oplevet , at det har været problematisk at håndhæve rygeforbuddet.

– Det har jeg ikke indtryk af. Vi har ikke nogle issues med elever, der ikke vil finde sig i reglerne. Vi har heller ikke været i kontakt med forældre, der er uenige. Vi prøver, så godt vi kan, at håndhæve forbuddet. Vi kan ikke holde øje med eleverne hele tiden. Der er selvfølgelig nok nogle børn, der ikke overholder forbuddet. Vi har også den udfordring, at de store elever i udskolingen forlader skolen og holder spisepause på Bølgen, siger Trine Stein Graakjær.

En venlig orientering

Trine Stein Graakjær forklarer, at selv om skolen ikke kan holde øje med alle elever, er beslutningen om, at eleverne ikke må ryge et klart signal.

– Vi har sat overliggeren højt, og har en ambition om, at eleverne ikke må ryge i skoletiden. Som udgangspunkt er det en venlig orientering til eleverne, siger Trine Stein Graakjær.

Skolens totalforbud gælder ikke for skolens ansatte i arbejdstiden. De må gerne forlade skolens matrikel for at ryge. I praksis er det ikke et problem ifølge skolelederen.

– En lærer kan godt gå en tur væk fra eleverne og tænke over skoledagen. Vi har meget få rygere, så det er ikke et stort problem, oplyser Thomas Horn.

Artiklen sidst ændret: 5. december 2018 15:09

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger top

Job i Nordsjælland

Forsyning 375774 25.000 win til og med juni ´19. 1729995
Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu