Besøg af forfatter var et hit hos 3. klasser


Af Tine Zedeler

Forfatter Lise Bidstrup som står bag børnebogen Trylleamuletten besøgte i går to tredjeklasser på Kongevejens Skole.

Af

HELSINGØR: Den lokale forfatter Lise Bidstrup indledte besøget i 3.R’s klasselokale med en oplæsning fra sin nye bog Trylleamuletten, som kommunen forærer til børn i de lokale 3. klasser. Bogen er skrevet for børn ,og den handler om Helsingørs historie.

-Jeg er selv vokset op i Espergærde og flyttede til Snekkersten, da jeg blev voksen. Derfor kender jeg kommunen rigtig godt i forvejen. Inden jeg gik i gang med bogen, satte jeg mig ned og læste om Helsingørs historie. Jeg fandt ud af nogle rigtig seje ting, nævnte Lise Bidstrup.

Hun kunne blandt andet fortælle børnene, at det var sørøvere, såkaldte kapere, i Hornbæk , som var hyret af kongen til at plyndre fjender på fremmede skibe, og at kongen straffede dem, der ikke betalte Sundtold med døden. Blandt andet lod han opføre en galge med plads til 24 personer.

Stor spørgelyst

Efter Lise Bidstrup havde læst op afbogen havde børnene lejlighed til at stille spørgsmål til forfatteren. Og spørgelysten var stor. Lige fra spørgsmål om den 42-åriges forfatters alder, som fik at vide hun så meget yngre ud, til spørgsmål om hvor mange bøger hun har skrevet og om hun kan huske nogle af sine bøger udenad.

– Jeg har skrevet lidt over 100 bøger, og nej jeg kan dem ikke udenad. Nogen gange glemmer jeg endda, hvad hovedpersonen hedder, fortalte Lise Bidstrup.

Et sprog i børnehøjde

Besøget sluttede af med at eleverne fik hver deres eksemplar af bogen med en autograf af forfatteren.

Anna Olivia Pihl på ni år er sikker på, hun kommer til at læse bogen.

– Det er en, jeg vil læse om og om igen. Den lyder rigtig spændene. Jeg læser kun bøger, jeg kan lide, fortæller hun.

– Den lyder rigtig god, supplerer Oscar Corvinus på ni år.

– Jeg tror, den er spændende. Jeg kan godt lide at læse., siger 9-årige Karoline Bekc Kjærsgaard.

Også lærer Merete Bloch,som har læst hele bogen, giver den topkarakter.

– Den er god. Den har et sprog der passer rigtig godt til børnenes alder med mange genkendelige ord, fortæller hun.

Det er Helsingør Kommune, der har hyret Lise Bidstrup, til at skrive bogen, som er illustreret af Rasmus Jensen. Der er afsat et budget på 175.000 kroner og trykt 1200 bøger i første oplag.

Flere informationer om bogen, som også kan findes på biblioteket, kan ses på: www.helsingor.dk/trylleamuletten.

Artiklen sidst ændret: 6. december 2018 15:28

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018