Stjal en bil – men begik en kæmpefejl


Af Niels Berg

Det koster en bøde at efterlade sin bil med nøglerne i tændingslåsen, så det frister andre til at stjæle den. (Foto: Ritzau/Scanpix)

En 19-årig mand fik hurtigt besøg af politiet, efter at han var stukket af med en anden mands bil på en benzinstation i Helsingør. Men bilejeren fik en bøde.

HELSINGØR: Et biltyveri på en ikke nærmere angivet tankstation i Helsingør gik helt galt for biltyven.

Lørdag morgen klokken lidt over syv modtog politiet et opkald fra en bilist, der netop havde set sin bil køre fra en ikke nærmere oplyst tankstation i Helsingør, uden at han selv befandt sig bag rattet.

Bilisten var nemlig inde i butikken for at hente sig en kop morgenmokka, da en fremmed person så sit snit til at smutte med bilen, der holdt ude foran med nøglen i tændingslåsen.

Kort efter fik politiet en melding mere fra tankstationen om, at den formodede gerningsmand muligvis havde glemt en mobiltelefon i butikken – de stod i hvert fald med en mobiltelefon, som ingen kendte noget til.

Fældet af SMS’er

Der blev sendt en patrulje til tankstationen, hvor mobiltelefonen blev undersøgt.

Telefonen var låst med kode, men i coveret lå der en lap papir, som fortalte politiet, at ejeren formentlig var en 19-årig mand. På den låste skærm tikkede der desuden flere beskeder ind til en person, som blev nævnt med fornavn.

Det var nok til, at politiet kunne spore sig frem til en 19-årig mand i nærområdet med det givne navn. Ved hans adresse stod den stjålne bil.

Skulle have sikret bilen

I første omgang nægtede den 19-årige at kende noget som helst til sagen. Men da politiet præsenterede ham for det faktum, at den stjålne bil holdt parkeret uden for hans bopæl, og at de formentlig var i besiddelse af hans mobiltelefon, som var fundet nede på tanken, fik piben dog en anden lyd.

Kort efter fandt betjentene frem til bilnøglerne i hans jakkelomme. Den 19-årige er sigtet for biltyveri, og bilen og dens rette ejer blev senere genforenet.

Men bilejeren slipper ikke uden repressalier. For det er ulovligt at efterlade sin bil med nøglen i tændingslåsen. Dermed havde han ikke truffet de foranstaltninger, der skulle sikre, at bilen ikke uberettiget kunne benyttes af andre.

berg

Artiklen sidst ændret: 6. december 2018 11:35

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018