Der er frigivet to parkeringspladser i Hovedvagtsstræde, efter at en udendørsservering langt om længe blev fjernet. ?(Foto: Lars Johannessen)

Af Niels Berg

Omstridte serveringsbåse er endelig fjernet

HELSINGØR: Restauratøren bag Royal Bar nåede lige akkurat at få fjernet det indelukke, han havde etableret på Hovedvagtsstræde, før den kommunale forvaltning gjorde det for ham.

Fra kommunens enhed for Trafik og Byrum lyder det, at sagen hermed afsluttet. Rydningen betyder to ekstra parkeringspladser i den travle gade.

Der gik dog et halvt års tid fra indehaveren første gang fik påbud om at fjerne udendørsserveringen til han gjorde det.

Fra første færd protesterede indehaveren over kravet om at fjerne serveringsbåsene. For forvaltingens embedsmænd indstillede faktisk til, at han fik lov til indrette udeservering i de to parkeringsbåse.

Tilladelsen blev dog aldrig givet og samtidig begyndte kommunes enhed for trafik og byrum at skærpe tonen over for visse dele af den lokale restaurationsbranche i Helsingør centrum.

Manglende evner

Blandt dem indehaveren af Royal Bar, som tidligere i år gik konkurs med Restaurant Dansk og skyldte kommunen penge.

Den skærpede holdning til restaurationsbranchens aktører har siden blandt andet (og som flere gange omtalt i Helsingør Dagblad) ført til afslag på spiritusbevillinger til tre restauratører og afbrydelser af strøm- og vandforsyninger til en grillbar i byen.

Fælles for de berørte restauratører er, at de i årenes løb har udvist “manglende evner til at overholde aftaler med kommunen”.

berg

Artiklen sidst ændret: 13. december 2018 12:34

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu