Café Kaiser er en af de lokale forretninger, der giver rabat til Ældresagens medlemmer. Her er indehaveren Christian Wittendorf til venstre, Ældresagens lokalformand Erik Bruun til højre, og medlem nr. 10.000, Dorit Andersen og Torben Hill. (Foto; Lars Johannessen)

Af Pernille Hermann

Over 10.000 lokale har meldt sig i Ældresagen

Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 side artikel

Det heldige par skulle lige hjem fra Frankrig for at tage imod deres “præmie”.

HELSINGØR: Ældresagen i Helsingør har rundet de 10.000 medlemmer i Helsingør-afdelingen, og det blev markeret i går på Café Kaiser på Stengade med blomster og gavekort til Dorit Andersen og Torben Hill.

– Det høje medlemstal er afgørende for vores indflydelse, og for den folkelige forankring. Derfor er vi meget glade for den store tilstrømning, vi mærker både på landsplan og her i Helsingør, siger lokalformanden Erik Bruun.

Faktisk er det et par måneder siden, at Dorit og Torben meldte sig ind. Siden er der kommet yderligere 151 nye medlemmer til.

Regnvejr i Frankrig

– Vi skulle lige hjem fra vores hus i Sydfrankrig, som vi har haft i tredive år og nu kan bruge mere, efter at vi er gået på pension, forklarer Torben Hill.

Huset ligger lige i en lille by ud til Middelhavet, på grænsen mellem Frankrig og Spanien, og man skal altså ikke tro, at der er evig sommer. For nylig faldt der 140 mm på tre dage, og voldsom troperegn er blevet mere almindelig. Så er det bedre hjemme i Danmark, siger parret.

Helsingør er bedst

Dorrit Andersen og Torben Hill boede i mange år tæt på Egegården i Espergærde, men er for nylig flyttet til en stor lejelejlighed i Sct. Olaigade.

– Vi var meget åbne over for, hvor vi skulle bo, og tog faktisk rundt og så os omkring i hele hovedstadsområdet. Men der var ikke noget, der kunne måle sig med Helsingør. Her har vi mere end alle andre steder, og vi skal altså styre os lidt, for at vi ikke render til alt for meget, siger de.

– Det var bekendte i Frankrig, der opfordrede til, at vi meldte os ind i Ældresagen, fordi der også der er mange arrangementer, foruden nogle gode rabatter. Vi har for eksempel været til foredrag om Siriuspatruljen og Cuba i Allerød og Helsinge – man behøver ikke at nøjes med det, der foregår i Helsingør.

Nødvendig stramning

Her og nu er Helsingør-bestyrelsen optaget af at få pengene til at række til de mange sociale aktiviteter. Som vi skrev forleden, har det været nødvendigt at sætte den populære indkøbsordning på pause fra januar til marts, fordi der er skåret i andre tilskud.

En fin buket blomster til Dorit og Torben kunne det dog blive til, og Café Kaiser har lagt et gavekort til brunch oveni.

Lokale rabatter

– Vi er meget kede af, at det har været nødvendigt at skære i indkøbsordningen. Til gengæld er vi glade for støtten fra de lokale cafeer, butikker og museer, der giver rabat til vores medlemmer. Det er jo med til at få flere til at melde sig ind og støtte vores arbejde, siger formand Bruun.

På Café Kaiser, Café Vivaldi og Fru Bjergs Conditori får man for eksemæel 25 procent på maden, i HL Mode er der 10 procent på tøjet, Teknisk Museum giver 20 procent på entreen og Museet for Søfart 25 procent. Hertil kommer landsdækkende rabatter på flere kædeforretninger.

Artiklen sidst ændret: 12. december 2018 14:55

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win

Job i Nordsjælland

Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624
LaFranceshop 501042, 1751629, 10-15.000 win maj 19/20
Louise Klinikken, 397931, 1754223, 10-15.000  win maj 19/20
KV-Revision, 280954,  1752052, 15-20.000 visninger win maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu