Af Jesper Munch Nielsen

Ny edderkoppe-knægt er en fest

Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Vi sidder fast i nettet. “Spider-Man: Into The Spider-Verse” er en forrygende tegneserie-agtig tegnefilm.

ANMELDELSE: Halløjsa, det var en overraskelse. Vi er på version nummer 117 af normal-filmenes forsøg på at fange Spider-Man på det store lærred. Og sidste omgang “Spider-Man: Homecoming” er faktisk rigtig god. Nu kommer så tegnefilmen “Spider-Man: Into The Spider-Verse”, der er endnu bedre.

Virkelig sjov, virkelig engagerende, virkelig spændende… Og måske en af de vildeste tegneserie-agtige tegnefilm, der nogensinde er blevet lavet.

“Spider-Man: Into The Spider-Verse” bruger ekstremt gennemført virkemidlerne fra de fysiske tegneserie og albums om og med Spider-Man. Det er simpelthen en fest for øjnene, når filmen opfindsomt deler lærredet op i felter eller lægger prikker og skygger og så videre ind i billederne, så det ligner og hylder tegneseriens udtryk på en måde, vi ikke har set i biografen før.

Alene af den grund er der en del store stjerner til filmen, som er skrevet og produceret af folk, der også havde styringen på den anden store nyskabelse i tegnefilmenes verden i de seneste år, “Lego: The Movie”. Men det visuelle ville jo falde til jorden, hvis der ikke var en god historie at fortælle, men heller ikke her skuffer “Spider-Man: Into the Spider-Verse”.

Grusom superskurks

Den Spider-Man, vi kender og måske elsker – en vis Peter Parker – spiller i lange stræk kun en birolle i filmen. Faktisk dør han til at begynde med.

Vores hovedperson er Miles – en ung fyr fra Brooklyn, der ufrivilligt bliver til en ny Spider-Man, fordi han også bliver bidt af en edderkop, der er fuld af radioaktiv super-DNA eller noget i den stil.

På sit dødsleje beder Peter Parker Miles om at redde verden og mere til. En grusom superskurk er i gang med at genoplive sin afdøde familie, men det kræver en skrøbelig, farlig adgang til paralleluniverser og til fortid og fremtid og hele balladen.

Mens hele halløjet er ved at falde sammen, får Miles hjælp af andre Spider-Man-versioner fra andre dimensioner. Sammen forsøger de at afværge den ultimative katastrofe.

Mening og fuld gas

Det lyder ret superhelte-tåbeligt, men “Spider-Man: Into The Spider-Verse” giver skam mening samtidig med, at filmen giver den fuld gas. Der er helt enkelt ikke et kedeligt øjeblik undervejs.

Filmen rummer masser af action-sekvenser og sindsygt gode gags og jokes, som sidder lige i skabet, og ved endda, hvor skabet skal stå. En taber-Spider-Man med hængevom og flosset selvtillid er for eksempel skønt selskab, ligesom den sorthvide Spider-Noir og en Spider-Gris, der er hammer-hammer-fed.

Men der er også rolige øjeblikke i filmen, hvor vi bare følger og føler med Miles, der er sat på en opgave, som han ikke har lyst til at udføre og måske slet ikke magter. Filmen magter til gengæld det hele.

Så jeg er fanget i det her net og spræller slet ikke. Jeg venter bare på to’eren.

★★★★★✩

Instrueret af Bob Persichetti, Peter Ramsey og Rodney Rothman

Manuskriptet skrevet primært af Phil Lord, der også skrev og instruerede den fantastiske Lego-film “Lego: The Movie”

De amerikanske stemmer er lavet af blandt andre Nicolas Cage, Zoe Kravitz, Liev Schreiber, Chris Pine, Oscar Isaac, Hailee Steinfeld, Jake Johnson, Mahershala Ali, Shameik Moore og salige Stan Lee – manden bag Marveluniverset, som Spider-Man er en del af.

Filmen er naturligvis nomineret til en Oscar for Bedste Tegnefilm.

Filmen kan ses i Cinema Center på Rønnebær Allé.

Artiklen sidst ændret: 12. januar 2019 17:26

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
CPH Motorcykler, 501308, 1755176, 10-15.000 win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Restaurant Helsingør Golf, maj 19/20, 10-15000 win 1752529
Advodan april 19/20 15-20.000  win 2 banner 1753420
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557
Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu