Af Victor Kuhlman

Café Poppen holder jul for enlige: Mangler gæsterne

https://www.kunstnershoppen.dk/

Marianne Petersen har arrangeret en juleaften for enlige og folk, som ikke har råd selv.

ESPERGÆRDE:– Det hele er klart. Julegaverne, juletræet og julemaden. Jeg mangler bare gæsterne, siger Marianne Petersen, der driver Café Poppen i Espergærde Centret.

Den sidste måned har hun brugt på at planlægge juleaften, der i år bliver meget anderledes, end den plejer at være for hende.

– Jeg vil gerne invitere ensomme, hjemløse og enlige forældre, som ikke har så mange midler til at komme og fejre juleaften her på Café Poppen. Jeg har samarbejdet med butikkerne i Espergærde Centret, der har hjulpet med at skaffe forplejning og gaver. Alle har været meget støttende, og det er helt fantastisk at opleve, siger Marianne Petersen.

Selvom Café Poppen normalt er et værtshus, vil der juleaften være fuldstændig lukket for udefrakommende gæster, så aftenen kan nydes i ro og mag.

– Grunden, til at jeg holder det hernede, er, at der er rigtig mange siddepladser, og så er faciliteten til det. Jeg har også fortalt stamgæsterne, at der vil være lukket juleaften, og det har de fuld forståelse for, siger Marianne Petersen.

Hun er bange for, at det skræmmer folk væk, at juleaftenen bliver holdt et værtshus, og derfor er hun også gået langt for at

– Jeg kan ikke fjerne bardisken, men ellers vil der ikke være noget, som minder om en bar. Vi har brugt lang tid på at pynte op, så det skal nok blive rigtig hyggeligt, siger Marianne Petersen.

Plads til 40

Ideen til den alternative juleaften fik hun i sommer via en Facebookside, som har fokus på at hjælpe sine medborgere. Her kunne hun se mange enlige, som fortalte, at de ikke havde råd til en juleaften med det hele. Det gav hende lyst til at stable en juleaften på benene for alle dem, som ikke har råd.

– Normalt holder jeg julebanko hernede, men i år er fokus fuldstændig på at gøre juleaften så god for dem, som har lyst til at deltage. Har man børn under 15 år, kan man skrive til mig, og så får de en gave med navn på juleaften. Resten af gaverne spiller vi om til pakkeleg, siger Marianne Petersen.

Til juleaftenen er der plads, mad og gaver til 40 mennesker, men pladserne er langt fra fyldt op. Det er på trods af, at Mariannes opslag er delt over 1600 gange på Facebook. Derfor håber hun nu, at flere har lyst til at være med.

– Jeg står med en masse julemad, julegaver og gode intentioner, og håber da, at folk har lyst til at være med. Min egen 9-årige datter er også med. Hun synes selvfølgelig, at det er anderledes, men hun glæder sig også rigtig meget, siger Marianne Petersen.

Helt klassisk julehygge

Rigtig mange frivillige har allerede sagt ja til at hjælpe til, så aftenen bliver så hyggelig som mulig. Marianne Petersen har ikke taget i mod penge til aftenen, men til gengæld rigtig mange donationer i form af gaver, mad og julepynt.

– Vi starter med gløgg og æbleskiver klokken 17.00.Så er der flæskesteg, rødkål, brune kartofler, sovs, og hvad der ellers hører til. Vi slutter af med gaver, risalamande og pakkeleg. Jeg tror, at det bliver en rigtig god juleaften, siger Marianne Petersen.

Har man lyst til at være med til at fejre jul på Café Poppen, kan man skrive eller ringe til Marianne Petersen på telefonnummer 27893495.

Artiklen sidst ændret: 13. december 2018 13:56

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624

Job i Nordsjælland

Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
Malerfirmaet Nordkysten april 19/20 15-20.000 win win 1752452
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624
Berner Pedersen, maj 19/20,  15-20.000  win ordre 1752756, skift juni
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu