Af Mads Birch

Klumme: Jeg er blevet et hunde-mennesker!

Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger side

Janus Kyhl, direktør for FC Helsingør og nyslået medlem af byrådet. I 1992 trak helsingoraneren Marianne den hurtigttalende Janus fra Hørsholm til Helsingør. Det blev så til to børn og et hus i Ålsgårde, hvor Janus nu slår sine private folder.

Vi skal aldrig have hund, som i aldrig! Jeg gider simpelthen ikke være afhængig af sådan en lille størrelse. Nej, vi er meget mere til kat. De kan selv løbe ud, og man behøver ikke være så afhængig af dem, som man vil være af en hund. Jeg griner nærmest, når jeg oplever, hvordan folk kan gå helt i selvsving over deres hunde, så jeg er da bare glad for, at jeg ikke er ”en af dem”…..

Ja, sådan har ordene lydt i mange år, men guess what! Nærmest lidt pinligt! Vi har naturligvis fået hund, og en ganske lille og sød en af slagsen. Faktisk så sød, at jeg er blevet helt tosset med lille Carlo (som vi så mundret har døbt den lille fyr), og på den måde er jeg nu blevet ”en af dem”.

Denne lille Bichon Havanais (ja det er så navnet på racen) er blot 10 uger gammel. En rigtig lille hyggefyr, som bare har taget familien med storm. Carlo er på blot 2 uger gået fra en ukendt størrelse til at være familiens midtpunkt, og pludseligt ser jeg mig selv planlægge efter, at Carlo jo ikke kan være alene hjemme. Men hvordan endte det dog så galt, for vi var jo ikke til hund?

Jo, det hele startede vel egentligt i foråret, hvor nogle af vores bekendte skulle have hund. Det skulle være en Bichon Havanais, og da vores bekendte gik og overvejede, hvilken hund det skulle være, blev vores familie involveret en hel del i projektet. Ja faktisk så meget at min datter og hustru var med ude og se på den lille hvalp, og kom hjem med de klassiske ”nåååå, ååååhhhh, iiiihhh hvor er den bare sød”. Og det var jo helt ok, for nu var det ikke os, der skulle have hundehvalp, men derimod vores bekendte. Det hele endte selvfølgelig med, at vores bekendte droppede at få hundehvalp, og så var den historie pakket sammen. Alt var tilbage ved det gode gamle, ”vi skal aldrig have hund”-princip. Troede jeg!

For der havde helt tydeligt sat sig noget i min datter, og selvom hun nok ikke vil være helt ved det, så havde der også sat sig noget i min hustru. Vi var lige pludselig ikke en katte-familie, men på vej til at blive ”en af dem”. En langsomt snigende fornemmelse af at være en hundefamilie voksede frem.

Henover sommeren og efteråret voksede ideen om en hund i familien, og i starten af oktober gav jeg så efter. Der blev studeret hunde, og snart efter kørte hustru og datter til Randers for at se på den helt rette lille størrelse. Den var så rigtig, at da de landede hjemme i Ålsgårde søndag aften, var vi et depositum fattigere, og vi havde en aftale om at skulle en tur til Randers sidst i november for at hente vores nye familiemedlem.

I ugerne op til lille Carlos hjemkomst i vores familie fik jeg mange gode råd og kommentarer med på vejen. Men et af dem jeg hørte mest var: ”Det er som at få en lille baby”! Det lød i mine ører helt mærkeligt, og jeg må være ærlig, at jeg tænkte: Ja ja, den er god med jer.

Virkeligheden var dog, at da vi for et par uger siden hentede vores lille nye kluntede hvalp, så fik vi en lille baby i hjemmet, og nu render vi helt kulrede rundt og kan slet ikke forestille os ikke at have lille Carlo som en del af vores familie. Nu går tiden så med opdragelse, renlighedstræning, samt at skabe tryghed for denne lille søde hundehvalp, som jo også skal vænne sig til en virkelighed i vores familie.

Men det største, jeg har fået ud af at blive ”en af dem”, er, at jeg nu som hundeejer får gået mig nogle ture med Carlo. Et liv, hvor telefon kan være telefon, og hvor mail kan være mail. Det får lov at ligge tilbage, og i stedet kan jeg slappe af, stresse af, og nyde lidt alenetid bare mig og min hund imellem. Se, det er en sand julegave, som jeg ikke vidste, jeg ønskede mig.

Glædelig jul alle sammen!

Artiklen sidst ændret: 14. december 2018 14:24

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nyrup hus center for job 1755113, 15.000-20.000 win maj 19/20

Job i Nordsjælland

https://www.kunstnershoppen.dk/
Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win
Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1752485
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20
Nyrup hus center for job 1755113, 15.000-20.000 win maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu