Ungt svømmehold viste gode takter


Af Helsingør Dagblad

HELSINGØR: Weekenden har budt på Danske Mesterskaber for Hold (DMH), som i år blev svømmet i tre divisioner, samt en åben klasse.

Helsingørs 24 bedste senior-, junior- og årgangssvømmere deltog i næstbedste division, som blev afviklet i UC Syddanmarks Universitetssvømmehal tæt på Esbjerg.

1. division, der i år var den højeste division, blev vundet af Sigma Swim, foran KVIK Kastrup og sidste års vindere, Aalborg Svømmeklub.

Helsingør var i 2. division i hård kamp med klubber som Esbjerg, Gentofte, VAT, Vejle, Herlev, H2O Odense, Horsens og Aarhus Swim, hvor en del af klubberne stillede med junior- og seniorsvømmere, der enten svømmer på det danske seniorlandshold eller netop har deltaget i de nordiske junior mesterskaber.

Cheftræner Michael Klevstig fortæller, at han er glad for præstationen, hvilket specielt skyldes en ting.

– Det er primært en ung gruppe af svømmere, der er i gang med at udvikle sig.

– Vi gjorde det også godt i juniormesterskaberne for fire uger siden, og det er dejligt at se, det høje niveau. Jeg er meget tilfreds, siger Michael Klevstig.

Et meget ungt hold

Blandt de store navne, der deltog i 2. division var blandt andre Jeanette Ottesen, Daniel Skaaning, Marco Loughran, Josefine B. Pedersen, Mikkel Gadgaard og Andreas Hansen.

Til sammenligning stillede Helsingør med et ungt hold bestående af 80 procent junior- og årgangssvømmere, hvor halvdelen af dem svømmede DMH for første gang.

Det var fra starten af en forholdsvis stor opgave, Helsingørs unge svømmere stod overfor, og med holdånden i top blev der kæmpet godt for resultaterne allerede fra starten af.

Så der juleferie

Allerede tidligt i mesterskabet lagde tre af de større klubber, Esbjerg, Gentofte og VAT sig i front, og det var også Esbjerg, der på hjemmebane løb med sejren i 2. division.

Helsingør sluttede på en 7. plads med 42.667 point, hele 4.000 point mere end for tre år siden, hvor Helsingør Svømmeklub sidst stillede med et rent Helsingør-hold.

Et solidt fremskridt for klubben, som arbejder målrettet efter en langsigtet plan om opbygning af en større gruppe af seniorsvømmere.

– Jeg er meget tilfreds med det unge holds gode præstationer i weekenden, som viser en flot udvikling for klubben over de seneste tre år.

– Der er et solidt fundament i klubben at bygge videre på, og tilmed er det et hold, der forstår at have gejsten og holdånden helt i top igennem en hel weekend, siger Michael Klevstig.

Han er tilfreds med sæsonen, men glæder sig også til juleferien, så svømmerne kan få en tiltrængt pause.

– Vi skruer ned for træningen i juleperioden, så alle kan få slappet lidt af. Hele holdet skal nemlig være friskt til langbanesæsonen, der starter i januar.

– Der er en træningslejr på Gran Canaria i februar, og så skal vi være klar til Danish Open og Danish Junior Open i April, siger Michael Klevstig.

Artiklen sidst ændret: 17. december 2018 15:23

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018