Af Kirsten Moth

Overvældende interesse: Så mange vil gå fra København til Helsingør

AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni

– Der var en utrolig dejlig, sjov og positiv stemning på første træningstur, fortæller Jakob Amsgaard, en af initiativtagerne til den populære gåtur langs kysten den 1. juni.

HELSINGØR: – Der er ingen, der skal vinde over hinanden. Ingen skal vise, at de er stærkere end andre og ingen behøver at stresse afsted. Det er enkelt og simpelt. Det handler ikke om at konkurrere blot at være tilstede og nyde den smukke rute langs kysten samt det gode selskab. Man skal bare have et par gummisko i skabet, som man kan tage på. Og så er man med i fællesskabet, siger Jakob Amsgaard, sammen med makkeren Peter Roskjær initiativtager til “En gåtur langs kysten fra København til Helsingør – et gående fælleskab”. En tur på 45 kilometer, som man kan gå den 1. juni.

Ideen, som de to venner har fået, har siden de skrev om den på facebook, opnået en gennemslagskraft, som ingen af de to havde set for sig eller drømt om. Opslaget om Gåturen på facebook har skabt en steppebrand.

De har selv gået de 45 kilometer og deres slogan opfandt de undervejs, mens de fik ømme muskler og et støt stigende antal vabler: “Helsingør ligger ikke længere væk, end at vi kan gå hjem”.

Nervøsiteten, der forsvandt

Tæt på 7000 mennesker har skrevet, at de deltager. 51.000 har vist interesse.

Da den første træningstur lørdag før nytår blev gennemført, stillede mere end 2000 op til de 10 kilometer med start fra Bellacentrets Metrostation.

Turen gik forbi Amager Fælled, Christianshavn, Nyhavn, langs Kongens Have og Søerne til Forum.

– Der var en utrolig positiv og sjov stemning. Allerede da jeg selv var på vej i toget, kunne jeg se, at en del af mine medpassagerer var på vej samme sted hen som mig. Jeg må indrømme, at jeg et øjeblik blev lidt nervøs for, om det her blev så stort, så det ville blive svært at håndtere. Men det gik så fint. Alle overholdt færdselsreglerne, som vi skal.

Urban walking

– Jeg var rundt og tale med en masse mennesker.

– Blandt andet en svensk herre fra Halmstad, der var taget herned for at gå med. Han er rutineret i at gå i den svenske natur og nu havde han fået løst til at prøve urban walking. Jeg talte også med to kvinder, der virkede, som om de kendte hinanden rigtig godt og havde været veninder længe. Det viste sig, at de faktisk først lige havde truffet hinanden på gåturen. Jeg kunne se, at der undervejs opstod en masse dialog og fællesskaber, fortæller Jakob Amsgaard.

Flere træningsture

Den 31. marts er der igen træningstur. Denne gang på 15 kilometer med Fælledsparklen som mødested. Den 28. april gælder det en tur på 20 kilometer videre nordpå og den 1. juni finder turen fra København til Helsingør på 45 kilometer sted.

– Jeg har fået den formelle tilladelse til at benytte pladsen foran Kulturværftet til mål og mødested for alle, der går med hele vejen, siger Jakob Amsgaard.

Har man lyst til kun at gå noget af strækningen er det en klar mulighed, understreger arrangørerne.

Artiklen sidst ændret: 3. januar 2019 09:54

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
LaFranceshop 501042, 1751629, 10-15.000 win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Nsnet.dk – læs online
Divino 372881 1756411 15-20.000 win juni 19/20
Forsyning 375774 1729995 15-20.000 win juni 19/20
Smoke n Steam  1751732, 15-20.000 win  maj 19/20
KV-Revision, 280954,  1752052, 15-20.000 visninger win maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu