FC Helsingør i gang med (morgen)træningen


Af Andreas Mayerhofer

Efter en måneds juleferie indledte FC Helsingørs 1. divisionstrup mandag morgen vinteropstarten før forårssæsonen, hvor holdet skal kæmpe for at undgå endnu en nedrykning. Som noget helt nyt træner FCH om formiddagen. En stor fordel, mener cheftræner og spillere.

FODBOLD: Der er ikke noget usædvanligt ved, at den første mandag i januar er lig med første træningsdag for FC Helsingørs divisionshold. Men meget var anderledes i 2019-udgaven af opstarten, og den største forskel skulle man kigge på uret for at få øje på.

9.55 var klokken, da de cirka 20 fodboldspillere og deres trænere løb ud på kunstgræsbanen i Snekkersten Idrætscenter efter en grundig opvarmning i hallen.

Det var seks timer tidligere end vanligt.

Kæmpe fordel

FC Helsingør har valgt, at truppen fremover skal formiddagstræne og have en dagligdag i klubben. Til at starte med i Snekkersten, og når det nye stadion står færdigt, vil det daglige fodboldliv foregå her.

– Det er en kæmpe fordel på mange parametre. Jeg er jo af den opfattelse, at fodbold er et arbejde, og man bør agere som sådan, siger cheftræner Peter Feher.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at vi lærer bedst og arbejder bedst, når vi er friske i krop og hoved, og det er vi i højere grad om formiddagen end sidst på eftermiddagen. Det er den klareste mærkbare fordel, fortsætter træneren.

Udover de træningsmæssige fordele, er der også sociale fordele ved den ændrede struktur, og i bund og grund bevæger FC Helsingør sig mod større professionalisme, mener træneren.

– Når spillerne kommer om morgenen, spiser sammen, træner, får behandling og holder samtaler både individuelt og i grupper, så bliver det et tættere sammenhold, end når man møder et par timer om eftermiddagen og så drøner hjem for at se familien, inden man skal sove. Der er ikke meget skidt at sige om det, lyder det fra Peter Feher.

Der er et par håndfulde fuldtidsprofessionelle spillere i truppen, og de må træne hele dagen. Deltidsspillerne må enten spille formiddag eller eftermiddag, mens de spillere med bibeskæftigelseskontrakter kun må træne eftermiddag.

Det giver naturligvis nogle udfordringer, da FCH-spillere er på forskellige kontraktvilkår.

– Nu har vi valgt, at vi herfra skal gøre træne tidligere, og så må vi sætte os sammen med dem, der har udfordringer og prøve at løse det, siger Peter Feher.

Godt for privatliv

Patrick Olsen, der kom hjem fra udlandet til FC Helsingør i 2017, glæder sig til den nye dagligdag.

– Det kræver selvfølgelig tilvænning, men jeg er sikker på, at det bliver godt. Da jeg kom her, havde jeg aldrig prøvet andet end formiddagstræning, og jeg glæder mig til at komme tilbage til det. Man er mere klar til at yde på træningsbanen om formiddagen, og så bliver det godt for privatlivet, siger midtbanespilleren.

– Som det har været hidtil, er min kæreste taget afsted om morgenen, og så når hun kommer hjem, er jeg taget til fodbold. Når man så er færdig med træning, vil man gerne hurtigt hjem. Der bliver mere klubliv med holdkammeraterne nu, og det tror jeg bliver godt, siger Patrick Olsen.

Kedet sig nok

For forsvarsspilleren Martin Fisch er ændringen ikke helt så let. Han har et fuldtidsarbejde i København, der betaler hovedparten af hans månedlige indtægt. Alligevel var han på plads mandag morgen i Snekkersten.

– Jeg har fået fri i dag af mit arbejde, som er meget fleksibelt. Jeg er endnu ikke helt sikker på, hvad der kommer til at ske, og det skal jeg have talt med klubben og mit arbejde om, hvordan vi kan løse, siger Fisch.

Siden Peter Feher overtog roret i FC Helsingør, har han ikke fået meget spilletid, og med en kontrakt der udløber til sommer, er tanken om et klubskifte nærliggende. Men det ligger ikke lige for.

– Jeg er glad for at være i Helsingør, og det er ikke spilletid, der er afgørende for om jeg bliver her og nu, men på sigt er det da klart, at jeg skal spille fodbold. Vi skal lige bruge den kommende tid til at få styr på tingene, konstaterer 25-årige Martin Fisch.

Alle er enige om, at det er skønt at være tilbage på træningsbanen.

– Nu har man siddet og kedet sig nok derhjemme, siger Peter Feher med et skævt smil.

Artiklen sidst ændret: 8. januar 2019 09:13

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018