Af Kirsten Moth

Trist nyhed: Backe Vin i Helsingør er havnet i en Fætter BR-situation

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x

– Mange kæmper i samme situation. Men Helsingør er ikke eneste by med problemer for handlen. Vi er i gang med en transformation af vores indkøbsmønstre, siger formanden for Helsingør Handel, Piet Petersen.

HELSINGØR: – Da jeg desværre er havnet i en Fætter BR-situation, hvor jeg ikke har kunnet betale min leverandør, vil butikken være lukket de næste par dage, mens jeg prøver at finde en løsning på situationen og en eventuel rekonstruktion af firmaet.

– Jeg håber på jeres forståelse, hvis jeg ikke lige svarer på eventuelle kommentarer til denne besked.

Sådan skriver vinhandler i Helsingør Kim Backe til alle sine kunder, venner og bekendte. Han har siden 2009 været selvstændig vinhandler i Helsingør.

Sympati og støtte

I denne uge har Backe, der også er næstformand i organisationen Helsingør Handel, midlertidigt lukket sin butik i Bjergegade 1 og forsøger nu at finde løsninger på at rekonstruere den.

Kim Backes meddelelse har fået mange, ikke mindst andre forretningsindehavere, til at reagere med sympati-tilkendegivelser, støtte og håb om, at han kommer i gang igen.

– En svær by at være selvstændig i. Det er ikke kun i Helsingør, handlen er i problemer, lyder nogle af de mange kommentarer.

Til Helsingør Dagblad siger Kim Backe, at julehandlen er gået rimeligt godt og at det er en gæld af ældre dato, der nu ”hænger i nakken” på ham.

– Men det er klart, at konkurrencen er hård. Der er store spillere på markedet og supermarkedskæderne er også hårde konkurrenter. Men jeg arbejder på, at det nok skal gå. Jeg har nogle dygtige folk rundt omkring til at hjælpe og rådgive og hjælpe mig, siger Kim Backe.

Rammer også de bedste

Formanden for Helsingør Handel, Piet Petersen, direktør for Spar Nords Helsingør-filial, bekræfter, at det generelt er udfordrende tider for detailhandlen.

– Det her rammer også de bedste. Men det er ikke kun i Helsingør, der er problemer. Det er et generelt mønster i de fleste af landets byer. Netop nu befinder vi os i en transformation af vores indkøbsvaner. E-handlen vinder kraftigt frem, og vi har brug for en omlægning af vores detailhandelsstruktur.

– Endnu ved vi ikke, hvor stor en markedsandel e-handlen vil tage. Selv for e-handlen er der jo et max, siger Helsingør Handels formand.

Nye måder

Færre kvadratmeter, mindre lager, færre ansatte er nogle af de parametre, som detailhandlen skal fokusere på fremover.

Helsingør Handel har således også allerede planlagt et kursusforløb, hvor netop e-handel indgår som et af hovedtemaerne, hvad enten man allerede har den eller er nybegynder.

At detailhandlen er kraftigt udfordret, oplever Piet Petersen både som formand for Helsingør Handel og som direktør for Spar Nord, der udfører erhvervsanalyser.

Trist nyhed

– Det er en rigtig trist nyhed, at Backe Vin har problemer. Nu håber vi, at han klarer det, og samtidig vil Kim være en rigtig god sparring for mange andre, der også har det svært. Dét han er igennem, er noget, vi kan bruge i vores by som en erfaring, der kan hjælpe andre, siger Piet Petersen.

Regionalt fremstød

Helsingør Handel står overfor et regionalt fremstød for at tiltrække flere kunder til byen, blandt andet ud fra den betragtning, at Helsingør er den by i Nordsjælland med flest forretninger i selve bykernen.

– Vi har styrken ved at være en stor destination. Derfor mener vi også, at vi må kunne tiltrække gæster og kunder i byen fra vores omegnskommuner, siger Piet Petersen, Helsingør Handel.

Backe Vin gør i øvrigt opmærksom på, at hvis man har gavekort til butikken, så er man meget velkommen til at skrive til info@backevin.dk for at få returneret sine penge.

Artiklen sidst ændret: 9. februar 2019 12:39

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730

Job i Nordsjælland

Brødsnedkeren april 19/20 10-15000 win win 1751633
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj
Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo
Hans Andersen, Venstre topbanner 10/5-5/6 1754928, 7

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu