Janus Kyhl kan puste ud efter et langt forhandlingsforløb med amerikanske investorer. Detaljerne faldt på plads i weekenden, hvor FCH-direktøren var i USA. Nu mangler papirarbejdet blot at gøres færdigt, inden FC Helsingørs aktier kommer til salg. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Direktør om amerikansk interesse: Klar gevinst for FCH

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128

Janus Kyhl er ikke i tvivl om, at det er godt for FC Helsingør, at man nu får skabt et aktieselskab i klubben og får tilført nye midler.

FODBOLD: Efter længere tids forhandlinger med amerikanske forretningsfolk, der blev afsluttet i San Francisco i begyndelsen af denne uge, kunne direktør for FC Helsingør Janus Kyhl onsdag puste ud, da aftalen faldt på plads med FCH-bestyrelsen og advokatens anerkendende nik.

En lang sej kamp for at styrke økonomien i fodboldklubben havde nået en milepæl på den amerikanske vestkyst henover weekenden.

– Vi er meget tilfredse med den aftale, vi har fået med Jordan Gardner og hans folk. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er en klar gevinst for FC Helsingør at få den her amerikanske gruppe ind, for det er mit klare indtryk at de er passionerede omkring klubben og at de er parate til at bære vores projekt fremad, og det vel at mærke på en måde, som passer til den måde, vi i Helsingør ønsker at drive en fodboldklub, siger Janus Kyhl.

Nye venner

Han forstår godt, hvis folk løfter på øjenbrynene, når de hører om amerikanske investorer i FC Helsingør, men også her forventer direktøren, at folk vil opleve fælles fodslag.

– Jeg synes, hvor fans, sponsorer og hvem der ellers har noget at gøre med vores fodboldklub skal se den sådan, at de har fået en god håndfuld nye fodboldvenner, der brændende ønsker at gøre noget godt for FC Helsingør, siger Janus Kyhl.

Han lægger ikke skjul på, at amerikanerne selvfølgelig også er interesseret i at tjene penge på investeringen i Nordsjælland.

– Selvfølgelig vil de gerne det. Og hvis de gør det, så betyder det jo også, at vi andre tjener penge, siger Janus Kyhl, der selv investerer et uoplyst beløb i FC Helsingør, når aktierne bliver sat til salg.

Hvorfor er det blevet amerikanske og ikke danske investorer, der har købt majoriteten i FC Helsingør?

– Først og fremmest er det er stærkt og godt hold, der er kommet ind, og vi har forhørt os i lokalområdet, men vi har ikke fået tilsagn om, at nogen ønskede at gå ind i klubben på denne måde fra lokalområdet. Det er årsagen til, at det er gået, som det har gjort, siger Janus Kyhl.

Stor opmærksomhed

For cirka en måned siden lød det til, at der langt fra var enighed mellem parterne, og FC Helsingørs bestyrelse sagde nej til amerikanernes første udspil.

– Sådan er det jo ofte i en forhandling. Nu er vi så bare i fodboldverdenen, hvor der er meget stor opmærksomhed på, hvad vi foretager os, og så er det ikke altid, at tingene han holdes inden døre, selvom man forsøger, lyder det fra Janus Kyhl.

FC Helsingør håber at hente “et tocifret millionbeløb” via aktieemissionen.

Artiklen sidst ændret: 10. januar 2019 20:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627

Job i Nordsjælland

BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557
Advodan april 19/20 15-20.000  win 2 banner 1753420
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5, skift 29/5
Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger side
Entreprenørfirmaet TS 381440 april 19/20 10-15.000 win win 175173

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu