Af Tine Zedeler

Nu forsvinder det gamle nedslidte Meretecenter

AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni

Aldi i Meretecenteret har sidste åbningsdag på søndag. Til efteråret åbner en ny opgraderet dagligvarebutik på 1200 kvadratmeter.

HELSINGØR: Så er det snart slut med at se på det trætte, næsten forladte butikscenter overfor Sthens Kirke, som i årevis har kaldt på en kærlig hånd. På søndag åbner den nuværende Aldi-butik for sidste gang. Bagefter går arbejdet i gang med at tømme butikken for de tilbageværende varer. Og så kører kranen i stilling.

– Så bliver der rigget en byggeplads op. Vi regner med at gå i gang med nedrivningen omkring 1. februar. Det kommer til at tage en måneds tid at gøre arealet klar til opførelsen af den nye butik, fortæller Dennis Hyrup, ejendoms- og udviklingschef, Aldi.

Hvis tidsplanen holder, står den nye Aldi-butik klar i løbet af efteråret, oplyser ejendoms- og udviklingschefen.

– Planen er, at den åbner inden efterårsferien. Den bliver tale om en 1200-butik som standard for vores nye butikker. Butikken bliver indrettet med et bagerrum med bake-off, hvor kunderne kan se, hvad der foregår i bageriet. Samtidig kommer der et stort udvalg af grøntsager og ferskvarer, siger Dennis Hyrup.

Den nye kommende Aldi 1200 butik er en videreudvikling af Aldi i Fredensborg, som blev opført som en ud af flere testbutikker i Danmark.

– Vi har taget det bedste og tilført det lidt mere, siger Dennis Hyrup.

Det er Aldi-koncernen, der har opkøbt det gamle Merete-center, hvor de øvrige lejere, herunder en grønthandler, bodega og et pizzeria, efter koncernes ønske har forladt centeret for at vige pladsen for den nye 1200 kvadratmeter-butik, som kommer til at afløse den nuværende butik, som er under 1000 kvadratmeter.

– Vi bliver alene i centeret, Vi satser så vidt muligt på “stand alone-butikker”, som betyder, at vi er mere synlige som butik, forklarer Dennis Hyrup.

I konkurrence med ny Rema 1000

Den nye kommende Aldi-butik kommer til at tage kampen op med de eksisterende dagligvarebutikker i området, herunder de forholdsvis nye dagligvarebutikker ved bebyggelsen Genua House, tidligere Borupgårdcenteret overfor Snekkersten Station og med Prøvestenscenteret i baghaven.

Der er også planer om en ny kommende Rema 1000 på Rønnebær Allé tæt på, hvor den nye Aldi-forretning opføres. Den skærpede konkurrence får ikke Aldi-koncernens ejendoms og udviklingschef til at ligge søvnløs om natten.

– Vi er begunstiget med mange dagligvarebutikker i Danmark som ligger tæt på hinanden. Vores erfaring er, at vore nye butikker klarer sig godt. Det er også derfor, vi ekspanderer, forklarer Dennis Hyrup. Aldi-forretningens nuværende ansatte har i forbindelse med opførelsen af den nye butik fået tilbud om ansættelse i andre Aldi-butikker i nærområdet, oplyser Thomas Bang, vicedirektør for CSR, Marketing & Kommunikation, Aldi.

Hærværk og gammel strid

Det gamle Meretecenter har også tidligere huset en kommunal daginstitution, som mens den har stået tom, har været udsat for hærværk, formentlig af unge i området.

Der har også tidligere, som omtalt i Helsingør Dagblad, været en tvist mellem centerets tidligere lejere, pizzeriaet og bodegaen Poppen og arvingerne til centerets mangeårige ejer Hugo Berning, som døde tilbage i 2015.

Lejerne, som der i 2017 blev indgået et retsforlig med i form af en økonomisk kompensation, var utilfredse med, at de blev sagt op i forbindelse med forberedelsen af salget til Aldi-koncernen, som de anførte var i strid med lejekontrakten.

Artiklen sidst ændret: 10. januar 2019 09:45

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627

Job i Nordsjælland

Nyrup hus center for job 1755113, 15.000-20.000 win maj 19/20
Smoke n Steam  1751732, 15-20.000 win  maj 19/20
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517
Advodan april 19/20 15-20.000  win 2 banner 1753420
Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu