Af Victor Kuhlman

Holdleder: “Pigerne har et fantastisk sammenhold”

Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517

Helsingør Golf Clubs unge damehold er nomineret til årets sportspræstation.

SPORTSGALLA: – Det svarer til, da FC Helsingør rykkede op i Superligaen. Så stort er det, fortæller Lisa Drevsholt, der er holdkaptajn for Helsingør Golf Clubs damehold.

Holdet er nomineret til årets sportspræstation i Helsingør for deres oprykning til elitedivisionen, Santander Division, der er den højeste golfliga i Danmark.

– Pigerne blev rigtig glade, da de hørte, at de var nomineret. De glæder sig til sportsgallaen og håber selvfølgelig, at de vinder. Der er ingen tvivl om, at det er en rigtig stor præstation, som de har leveret, siger Lisa Drevsholt.

Dameholdet er vant til at vinde, da de nu er rykket op tre år i træk. I den kommende sæson skal de vænne sig til at spille mod de bedste kvindehold i Danmark.

Rigtig dygtige spillere

Truppen består af Anna Schmidt på 18, Amanda Thybo Bjerre Nielsen på 19, Olivia Grønborg, Kajsa Stie Landström og Filippa Svejstrup, der alle er 15, og Mellissa Johansen, der lige er fyldt 13.

Alle har spillet på holdet i successæsonen og bidraget med point, hvilket er ekstra imponerende, hvis man tager deres gennemsnitsalder på 16 år med i ligningen.

De er uden sammenligning det yngste hold i hele Danmark.

– Jeg er meget stolt af pigerne. De konkurrerer med voksne golfspillere, der tidligere har spillet Europa-tour og andre professionelle golfspillere. De er blandt de otte bedste hold i Danmark nu, og pigerne er bare rigtig dygtige golfspillere, som spiller på et højt niveau, siger Lisa Drevsholt.

Fantastisk sammenhold

Planen med holdet startede for omkring fire år siden, hvor man i klubben besluttede, at oprette et kvalifikationshold med unge golfspillere.

– Vi følte, at det var på tide med et generationsskifte. De unge piger blev trænet i at spille turnering, så de blev vant til følelsen af at spille mod de bedste, siger Lisa Drevsholt.

Hun var med til at starte holdet op og forklarer, at der specielt er en ting, som gør, at holdet klarer sig så godt.

– De har et fantastisk sammenhold. De kæmper for hinanden og med hinanden, og selvom de gerne alle sammen vil spille kampene, er de afklarede med, at det er dagsformen, der afgør det.

– Dem der ikke spiller en turnering, går så i stedet caddie for en af dem, som er med. Derudover bakker deres forældre også rigtig meget op om holdet, forklarer Lisa Drevsholt.

Udover spillet på banen, har holdet også meget fokus på at have det sjovt og hyggeligt sammen, fortæller Lisa Drevsholt.

– Vi har mange arrangementer sammen. Det kan være bingo eller aftener hvor vi snakker om mentaltræning og spiser sammen. Det er en vigtig del af holdets succes, forklarer hun.

Vil blive i bedste række

Sæsonen i den bedste række starter til maj, og pigerne har allerede nu en klar målsætning.

– Vi skal ud og prøves af på et nyt nivau, men ambitionen er selvfølgelig, at vi bliver i Santander Divisionen og når så langt, som vi kan.

– Det er umuligt at spå om, hvordan det kommer til at gå, siger Lisa Drevsholt.

Pigerne er klar over, at de skal møde bedre modstandere, og deres træner prøver at sætte dem op til udfordringen, fortæller hun.

– Det er vigtigt, at de får en forståelse for, hvordan man skal tænke som elite-talentspiller. Det kræver rigtig meget.

– Jeg kan ikke træne dem i det tekniske, men som holdkaptajn har jeg lært pigerne rigtig godt at kende, så vi er fortrolige.

– Derudover støtter jeg dem så meget, som jeg overhovedet kan ude på bane, og jeg er før blevet omtalt som en slags reservemor for pigerne, fortæller Lisa Drevsholt.

Artiklen sidst ændret: 14. januar 2019 11:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win

Job i Nordsjælland

Nsnet.dk – læs online
LaFranceshop 501042, 1751629, 10-15.000 win maj 19/20
Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu