Klumme: Kendskab til hinanden skaber glæde, gejst og resultater


Af Jacob Henriques

(Foto: Torben Sørensen).

Ulrich Koch Borrits, 30 år, giver hver uge 60 U-14 piger og drenge og 1. holdsdamerne håndboldglæde med hjem. Ulrich træner håndboldtalenter fra Idrætsklasserne og er lærer på 10.klasseskolens idrætslinje.

December måned er nu godt og vel 14 dage væk. Langsomt, men sikkert, er vi godt på vej ind i 2019. Mange har gang i deres nytårsforsæt. En stor del af dem, har sikkert allerede indset, at det heller ikke var i år, det skulle lykkes at ændre vaner og livsstil, bare fordi dronningen holder en (fremragende!) tale, og vi træder ind et nyt år.

Jeg bruger ikke det der med nytårsforsæt. I stedet for bruger jeg det nye år til at kigge tilbage på året, der gik. Det har budt på rigtig mange gode, udfordrende og lærerige øjeblikke på håndboldfronten. Der er sket mange forandringer på min arbejdsplads, som også har krævet en del kræfter. På den private front oplevede jeg både kæmpe opture, men også hårde og svære perioder indtraf og satte skår i glæden.

En ting der står lysende klart for mig, som jeg tager med mig ind i et nye år, er de sidste fire dage i december måned.

Her drog jeg af sted til et julestævne i den smukke svenske by Lund. Sammen med en flok friske U19-piger og resten af Helsingør Håndbold var der lagt op til et brag af en tur med en masse sjov, hygge og selvfølgelig god håndbold.

Normalt er jeg ikke den store fan af at tage til stævne mellem jul og nytår. Tidligere fantastiske oplevelser på sådanne ture med et hold U18-piger, gjorde dog, at jeg ikke kunne sige nej, da de spurgte om jeg ville med som træner.

Udsigten til dårlig svensk mad, utallige timer i bus og lange nætter, på en aldrig nogensinde komfortabel luftmadras, overskygges af fornøjelsen ved at være sammen med en flok, mere eller mindre, voksne tøser. I forhold til at være på tur med yngre spillere, er det slet ikke nødvendigt at forholde sig til opdragelse, ansvar for alle ejendele og mobning. Tværtimod er der lagt op til fire dage med en kæmpe humørindsprøjtning.

Udover sjov og hygge skulle der spilles en masse håndbold. Pigerne spiller på henholdsvis 1. og 2.-holdet på i Helsingør. Så på trods af at de har spillet sammen hele deres liv, var det med en vis nervøsitet, at vi gik på banen til den første kamp – kunne de mon finde hinanden igen, efter ikke at have spillet sammen i et halvt års tid?

Den nervøsitet fik de på rekordtid rystet af sig, og efter de fire indledende kampe på de to første dage, stod vi ubesejret. Flot angrebsspil, en solid forsvarsmur og en gnist og gejst jeg sjældent har set, var årsagen til den gode start på turneringen.

Udenfor banen kom vi alle tættere på hinanden – jeg ved nu, hvem der er så heldige at have sit eget anneks, og hvem der har trukket nitten ved at have soveværelse ved siden af sin mor og far. Samtidig blev pigerne klogere på mig, når de spurgte ind til mig og mit liv. Det er noget, jeg tror på er med til at gøre et hold stærkere – at åbne op for hinandens liv og historie er med til at skabe bånd og forståelse mellem mennesker. Det giver et sammenhold og en synergi uden for banen, som smitter af på præstationen og den fælles kamp i jagten på sejr på banen.

Dagen efter stod den på 1/8-finale mod et svensk hold. Vi gik ind som underdogs. Det skulle dog hurtigt vise sig, at pigerne steppede yderligere op fra de tidligere kampe og præsterede den bedste kamp. Det resulterede i en sejr og en billet til 1/4-finalen mod det stærke lokale hold fra Lund.

Her blev vi for alvor budt op til dans! Vi kom bagud. Kæmpede og kæmpede. Spillede flot. Brændte store chancer. Blev sat af i forsvaret. Spillede imponerende flot 7 mod 6-spil. Begyndte at score på chancerne. Vores målmand tog fra. Fight, fight, fight! Dét på trods, blev det desværre til et tremåls-nederlag og et sukkende blik efter semifinalen.

Dagen efter gik turen hjemad. Normalt glæder jeg mig til at komme hjem efter sådan en tur, men denne gang var det anderledes. Den flok skønne tøser gav min juleferie et helt specielt touch som jeg ikke ville have været foruden – TAK FOR TUREN!

Og nårh ja… vi ser allerede frem til påskestævnet i Holstebro om fire måneders tid!

Artiklen sidst ændret: 14. januar 2019 15:14

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018