Af Claus Kjærsgaard

Rejsegilde: 952 lavede VM-larm for deres nye skole

Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger side

Et stormvarsel var en trussel mod håndværkernes pølser før Skolen i Bymidten kunne holde rejsegilde. En begivenhed som skolelederen har ventet ti år på.

HELSINGØR: – Forestil jer at I er til verdensmesterskabet i håndbold, og at Danmark lige har vundet, foreslog skoleleder Jacob Heising. Og så brød der en klapsalve og jubel ud, der rungede igennem den store grå hal. Kun overgået af den larm, som 852 elever og 100 ansatte lavede, da de gav hyldesten en ekstra tak opad.

Der var feststemning mandag på skolen på Marienlyst Allé. Skolen, der i mange år har heddet Byskolen, men som nu hedder “Skolen i Bymidten – afdeling Byskolen”, holdt rejsegilde i den kæmpestore kommende idrætssal.

Stemningen var høj, da elever og ansatte sammen med over 100 håndværkere fejrede, at byggeriet endelig er kommet så vidt.

Skolen i Bymidten er en blanding af renoveret og nyt byggeri, der skal erstatte Byskolen og Skolen ved Kongevejen, og det var været længe undervejs.

Som kongen af Sverige

Borgmester Benedikte Kiær roste i sin tale eleverne og de ansatte for deres tålmodighed og deres kreativitet i løbet af de seneste halvandet år, hvor byggeriet har været i gang.

– Det har ikke altid været sjovt, men I har været kreative, når det handlede om at finde andre steder til undervisning, idræt og hvad I ellers har til aktiviteter, sagde hun. Hun pegede især på mellemtrinnets Lucia-optog på byggepladsen som et særligt kreativt og sjovt indslag.

Også viceborgemester Henrik Møller kom i sin tale ind på tiden, der er gået.

– Der er et ordsprog, der siger, at hvis man venter længe nok, så bliver man konge af Sverige, og i dag føler jeg mig faktisk som konge af Sverige, slog han fast.

Helsingør-skolernes leder Kari Jørgensen har helt styr på, hvor længe projekt “Skole i Bymidten” har været undervejs.

– Jeg ved godt, hvor længe det har varet. Nu er det ti år siden, processen blev sat i gang, fortæller Kari Jørgensen efter rejsegildet, tydeligt lettet.

– Det er så fedt, slår hun fast.

Der har været travlhed inden rejsegildet, men den største bekymring var vejret.

– Jeg blev lidt nervøs, da jeg hørte vejrudsigten med stormvarsel søndag aften, for vi havde to pølsevogne, der skulle løftes ind på byggepladsen, fortæller hun.

Vejrede artede sig dog mandag formiddag, så pølsevognene kom uden besvær på plads, så håndværkerne efter talerne kunne strømme ud og få deres pølser og drikkevarer.

Inden og efter rejsegildet blev eleverne klassevis sendt afsted i gåsegang hen over byggepladsen, der stadig er fyldt med maskiner, byggematerialer, kabler og jordbunker. For der er stadig et stykke vej, for byggeriet er helt afsluttet.

– Inden udgangen af 2019, siger Kari Jørgensen, der glæder til etape for etape at tage den nye skole i brug.

Første skridt blev taget den 4. januar, hvor den renoverede bygning tre kunne tages i brug. Såvel forældre som elever har taget godt imod fornyelsen, hvor der også lægges op til nye undervisningsformer, hvor de gammeldags klasselokaler med borde og stole er droppet.

– Det er også en ny form for tænkning og læring. Vi går bort fra – undskyld udtrykket – røven-i-sædet-metoden og prøver nye metoder, siger Kari Jørgensen.

Takket være deltagernes opdateringer kom rejsegildet også hurtigt på Facebook. Her vakte Henrik Møllers indslag en del opmærksomhed. Ikke mindst fordi han præsenterede det med disse ord:

“Til rejsegilde på skolenedlæggelser i bymidten. Det bliver så godt”.

Han har dog opdaget fejlen og rettet den.

Artiklen sidst ændret: 17. januar 2019 11:18

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046

Job i Nordsjælland

Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5, skift 29/5
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360
Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x
Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1752485

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu