Ældreminister om Einars situation: Det er Helsingør Kommunes ansvar


Af Helsingør Dagblad

Ifølge ældreminister Thyra Frank er det Helsingør Kommunes ansvar at sikre, at Einar får den hjælp, han har brug for. (Foto: Scanpix/Jens Dresling)

Ældreminister Thyra Frank skriver i en mail til Helsingør Dagblad, at hun er bekymret over Einar Svend Flintrups situation, og hun understreger, at det er Helsingør Kommunes ansvar at sikre værdighed i ældreplejen

PLEJEHJEM: Historien om Einar Svend Flintrup fra Ålsgårde er nu nået helt ind til ældreminister Thyra Franks kontor.

Flere folketingspolitikere har kaldt ældreministeren i samråd om sagen, og Helsingør Dagblad har bedt om et interview med ministeren om Einars situation.

Det er ikke lykkedes os, at få et interview, men ældreminister Thyra Frank skriver i en mail til Helsingør Dagblad, at hun er bekymret over Einar Svend Flintrups situation.

“Einars situation bekymrer mig. Han er dybt ulykkelig over ikke at kunne flytte på plejehjem, selvom han er næsten blind, dårligt kan gå og er ensom. For mig lyder det ikke som en værdig ældrepleje.”

Kritikken sender Thyra Frank videre til Helsingør Kommune, som, ifølge ministeren, har ansvaret for at sikre en værdig ældrepleje.

“Det er Helsingør Kommunes politiske ansvar at sikre den nødvendige hjælp, og jeg håber og forventer, at de tager de ældres egne tanker og bekymringer alvorligt. Der er mig bekendt også klaget over den konkrete afgørelse, så kommunen skal derfor overveje sagen en ekstra gang.”

Ifølge ældreministeren har regeringen gjort meget for at sikre mere hjælp til de ældre.

“I regeringen prioriterer vi ældreområdet højt, og vi har derfor også sammen med Dansk Folkeparti sikret, at kommunerne løbende er tilført nye midler – herunder 400 millioner kroner til bekæmpelse af ensomhed. Og jeg tager også gerne en snak med Helsingør Kommunes borgmester om, hvordan vi sikrer mere værdighed i ældreplejen.”

Artiklen sidst ændret: 17. januar 2019 14:35

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018