(Foto: Torben Sørensen)

Af Tine Zedeler

Hellebækskolen slipper for fyringer trods milliongæld

Vi regner med at kunne holde status qou, siger Hellebæk skoledistrikts skoleleder Thomas Horn. Også Helsingør-skolerne slipper, som det ser ud nu, for en fyringsrunde.

Af Tine Zedeler

HELLEBÆK: Hellebækskolen gik ud af 2018 med en gæld på omkring 5,8 millioner kroner. Men i modsætning til Espergærde-skolerne holder skoledistriktet som også tæller Apperupskolen skindet på næsen og undgår fyringer.

-Vi regner med at kunne holde status qou, også selv om vi får færre klasser næste år. Vi har også lavet en treårig handleplan for at afvikle vores gæld, som vi forventer at indfri, fortæller skoleleder Thomas Horn.

Hellebæk er et af de skoledistrikter, der fra i år får tilført ekstra økonomi som følge af den nye budgettildelingsmodel, svarende til fem millioner kroner ekstra om året.

Mulighed for opjustering

Den ekstra økonomi gør det muligt at komme i mål og samtidig løsne livremmen, som det ser ud lige nu, oplyser Thomas Horn.

– Det er med til at sikre en sund balance. Det gør det muligt at opjustere nogle af de ting, vi har gået og manglet og give ekstra støtte til de børn, der har brug for det, samtidig med at vi afdrager på gælden, siger Thomas Horn.

Budget i balance

Også Helsingør Skoledistrikt, som tidligere som følge af gæld har været igennem flere fyringsrunder, undgår som det ser ud lige nu for at opsige medarbejdere i forbindelse med det kommende skoleår. Det oplyser skoleleder Kari Jørgensen.

-Vores budget balancerer og går i plus samlet set. Detgør, at vi slipper for en hård opbremsning, som det ser ud nu, siger Kari Jørgensen.

Helsingør-skolerne står til at miste to millioner kroner i år og næste år, som følge af den nye budgettildelingsmodel. Det er der taget højde for, oplyser skolelederen.

-Det har vi stor opmærksomhed på. Hvorvidt det kommer til at påvirke vores mulighed for et budget i balance, kommer an på, hvordan det ser ud på den lange bane i forhold til specialskoleelever. Det er en joker, som vi aldrig kan forudse. Min opgave som skoleleder er, at drive skole ud fra de rammer, der er lagt, siger Kari Jørgensen.

Det har ikke været muligt at indhente oplysninger om, hvordan situationen tegner sig for Snekkersten-skolerne , som ifølge den seneste opgørelse kommer ud med et lille plus i regnskaberne.

Således er skoleleder Tanja Steffe Nøhr, ikke i stand til på nuværende tidspunkt at komme med en vurdering af situationen på skolerne før engang i næste uge, fremgår det af et skriftligt svar.

Artiklen sidst ændret: 17. januar 2019 10:02

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu