Nu vil politikere gå til kamp mod industri-ruiner


Af Jesper Munch Nielsen

"En direkte nedrivning ville jo være det bedste, for det her er en skamplet at have liggende. Det burde jævnes med jorden!", siger byrådspolitiker Peter Poulsen.

Kommunen tager på besigtigelse i slum på Rønnebær Allé og vil lave et nyt påbud.

HELSINGØR: Det er gået i kage for Småkagen – det industriområde langs Rønnebær Allé, som i årevis har ligget ubrugt og ruinøst hen. Nu vil Helsingør-politikere have kommunen til at udstede et nyt påbud til ejerne af bygningerne.

– Vi henstiller til, at administrationen tager ud og laver en ny besigtigelse af området og giver et nyt påbud til ejerne af det. Og hvis påbuddet ikke bliver efterlevet, så skal det følges op af en politianmeldelse, siger Christian Holm Donatzky, radikal politiker og formand for Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø.

“Knuste glasskår, graffiti og væltede mursten i muren ind til hovedbygningen, som angiveligt bliver brugt som ulovligt ungdomshus for unge i lokalområdet…De raserede omgivelser ligner mest af alt en forladt krigszone og giver naboerne anledning til daglig irritation” skrev Helsingør Dagblad forleden om området, hvor der blandt andet tidligere har ligget et bowlingcenter.

Op ad bakke

Kommunen har tidligere forsøgt sig med påbud, men de forladte industrilokaler bliver fortsat benyttet som hjemsted for unge, hjemløse og lignende.

Så sent som i weekenden var der problemer med en mindre brand på stedet. Blandt andet derfor ønsker politikerne, at det lokal beredskab kommer med på den kommende besigtigelse.

– Det er op ad bakke det her. Nu kommer vi formentlig med et påbud om, at det hele skal sikres. Og hvis det ikke bliver overholdt, så må politiet tage over. En direkte nedrivning ville jo være det bedste, for det her er en skamplet at have liggende. Det burde jævnes med jorden, siger Peter Poulsen, socialdemokratisk politiker.

Ejeren af det tidligere bowlingcenter har over for Helsingør Dagblad erklæret, at det er nytteløst at foretage en oprydning og afskærming af bygning. Men man vil naturligvis overholde et kommunalt påbud, hvis det kommer, er meldingen fra ejeren.

Artiklen sidst ændret: 17. januar 2019 10:02

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018