Talentpris: Den anden gang fik Ahmad det gyldne kranie


Af Helsingør Dagblad

Ahmad Abed Almahmoud får Hamlets talentpris 2019.

HELSINGØR: Det blev den 23-årige palæstinenser Ahmad Abed Almahmoud der vandt, da Helsingør Kommune uddelte Hamlets Talentpris. Prisen uddeles hvert år til en iværksætter under 30 år.

Allerede sidste år var Ahmad indstillet til prisen. I mellemtiden har han haft et år til at vise, at hans projekt er bæredygtigt, og det var måske en væsentlig grund til at han i år fik prisen.

Ahmad er palæstinenser og kom til Danmark som syrisk flygtning i januar 2015. Året efter kom han på en idrætshøjskole. Her forbedrede han sit danske sprog, dyrkede sport og fik en større viden om det danske samfund og dansk kultur. Han begyndte selv at vejlede andre flygtninge på skolen.

I august 2017 besluttede han sig for at starte sin egen mentorvirksomhed Yalla2gether med det mål at hjælpe flygtninge videre i deres

tilværelse. Alle forløb er rettet imod at skabe beskæftigelse. Yalla2gether bidrager med at sætte de nye borgere ind i det danske samfund, arbejdsmarked og arbejdskultur.

Yalla2gether løser en række opgaver for Helsingør Kommune og private virksomheder. Ahmad Abed Almahmoud har nu så travlt, at han overvejer at ansætte ekstra arbejdskraft for ikke at måtte sige nej til nye opgaver.

Artiklen sidst ændret: 18. januar 2019 15:06

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018