Familien Flintrup tager skarpt afstand fra aktion: “Ikke i orden”


Af Jesper Munch Nielsen

Det er helt uacceptabelt, hvis nogle har truet kommunale medarbejdere, forklarer Einer Flintrups søn, som kritiserer støttegruppe for at kontakte hans svækkede far.

HELSINGØR: 92-årige Einer Svend Flintrups familie understreger lørdag i en mail til Helsingør Dagblad, at både familien og den syge og svækkede Einer Svend Flintrup selv tager skarpt afstand fra en omtalt gruppe af mennesker, der efter eget udsagn ønsker at støtte den gamle mands kamp for at få en plejehjemsplads i Helsingør. Gruppen er blevet meldt til politiet af Helsingør Kommune for trusler mod medarbejdere i kommunen.

Det er en person bosiddende i Luxembourg ved navn Erik Guldager, der fører an i den påståede støtte-aktion. Aktionen drejer sig på overfladen om at give kage til Helsingør Kommune, men har ifølge politianmeldelsen også medført en stribe af trusler mod kommunale medarbejdere.

Guldager skriver på Facebook, at han har “haft en god lang snak” med Einer Svend Flintrup, som angiveligt var rørt over gruppens støtte. “Ejnar vil meget gerne have, at vi fortsætter det vi gør – på den måde vi gør. Det lovede jeg ham!” påstår Erik Guldager i et Facebook-opslag, hvilket familien Flintrup finder stærkt kritisabelt.

Forstår kommunen

Einer Svend Flintrups søn, Jan Flintrup, kritiserer nemlig nu Erik Guldagers ageren voldsomt.

Det er helt uacceptable metoder, som denne uinviterede støtte-gruppe tager i brug, mener Jan Flintrup. Han har skrevet følgende i en mail til Helsingør Dagblad:

“Da Einer-sagen nu har taget en ny drejning med en politianmeldelse, føler familien det magtpåliggende at fortælle offentligheden, at familien Flintrup intet har at gøre med ”kagesagen”, som Erik Guldager står i spidsen for.

Gruppen kontaktede min søster i tirsdags, og spurgte om vi ville være med i ”kagesagen”, hvilket hun venligt afslog i en sms, som også blev accepteret med en ny sms.

Alligevel vælger Erik Guldager, så i går, efter tråden var sat i gang, at kontakte vores svage far. Det finder vi ikke er i orden, når vi nu har frabedt os at deltage og forsøger at skærme Einer af fra offentligheden, i den for ham svære tid.

Vi er selvfølgelig glade for, at andre vil kæmpe vores fars sag, og en lagkage kan jo ikke skade, men hvis der er foretaget telefoniske trusler til kommunens ansatte, er det helt uacceptabelt og hører ingen steder hjemme.

Min far havde besøg af visitatoren i går og hun kunne sagtens se min fars tilstand var forværret, i det hele taget var det en god visitation, som gav os alle håb. Nu kan en trusselssag så måske ødelægge det hele, for jeg kan da godt forstå, kommunen ikke vil give efter for trusler.”

True og presse

Til Helsingør Dagblad har kommunaldirektør Stine Johansen forklaret, at en kommune må sætte foden ned, når medarbejdere bliver truet.

“Jeg har politianmeldt personkredsen bag sagen. Det handler ikke om kage, men om at true, presse og chikanere embedsværket. I Helsingør Kommune agerer vi professionelt indenfor lovgivningen og de kritierer og den politik, der er anvist. Man kan ikke presse embedsværket til en bestemt måde at agere på”.

Erik Guldager har over for avisen afvist, at hans støttegruppe benytter sig af trusler og chikane.

Artiklen sidst ændret: 19. januar 2019 12:41

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018