Af Asger Lind Krebs

Klumme: S-tog vil give 1,4 millioner flere rejser på Kystbanen om året

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128

Michael Randropp, 47 år, bor i Humlebæk. Han er egentlig boligrådgiver og brænder for at skaffe de bedst mulige forhold til de mange pendlere, han hver dag deler transportform med. Hans store ønske er at gøre en positiv forskel ved at være med til at sikre, at så mange som muligt kommer glade til og fra arbejde.

Den 9. januar blev der afholdt et supergodt møde i Helsingør Kommune med overskriften: Sammenhængende transportnet. Der var mange spændende oplæg.
Julian Sonne kom med et inspirerende indlæg om en bybane i Helsingør, som der er mange spændende aspekter i. Det vil for eksempel betyde, at det ville være muligt at have små butikker langs strækningen fra Helsingør station til Kulturværftet.


Uanset om det bliver til noget eller ej, så er det godt at se, at nogle tænker ud af boksen og bringer idéer til byudviklingen. For der er ingen tvivl om, at det er oplevelsesøkonomierne, som har den største vækst. Og desto bedre en by er til at give deres gæster en god oplevelse, desto flere vil vende tilbage og anbefale andre at besøge byen.
Birgitte Leolnar kom og fortalte, at det ikke var lykkedes at få C02 trykket til at falde i den kollektive trafik og at man gerne så flere cykelpendlere, samt at de havde forsøgt at få en anden løsning på kvalitetstillægget på Metroen, som indføres til sommer.
Dette må give vores lokalpolitikker stof til eftertanke. For det viser tydeligt, at man ikke vil putte flere penge i den kollektive trafik.
Jesper Ræbild ,som er chef for infrastruktur i 6 kommuners samarbejde, fortalte, hvordan trafikken ville stige de næste år, og at han bruger 30% af sin tid til at tale om Kystbanen. Meget af hans tid bruges på politikere på Christiansborg.
På mødet gennemgik han en rapport udarbejdet af Cowi om, hvordan der kan opnås færre forsinkelser på Kystbanen.
Jeg fortalte, at lige nu og her drejer det sig om nem tilgængelighed til at købe billetter, en prisstruktur som følger konkurrenten (bilen), nemt at parkere cykel/bil at trafikinformationer virker, at man kommer frem og tilbage til tiden, og at der er et tilfredsstillende antal afgange – ellers kan man ikke opnå en sammenhængende transport.
Dette har jeg som talsmand arbejdet på i 10 år, og det eneste, som er sket – foruden lidt flere p-pladser – er, at det er gået modsat. På mødet fremlagde jeg også idéen om at få S-tog til Helsingør som inspiration.
Mange har sagt, at komforten og manglende wc i toget gør, at det ikke er interessant at have S-tog på kystbanen. Og ja, det vil give en forringelse, men selvom der kommer disse forringelser, så har Trafikstyrelsens beregninger vist, at der hvert år vil blive foretaget 1.400.000 flere rejser på Kystbanen. Det svarer til en 15% stigning.
Mulighed for at tage cykler med i toget, flere afgange som medfører, at ingen stationer får 30 minutters drift, heller ikke om aftenen. Rejsetiden vil være 4 minutter kortere fra Helsingør til København. Der vil være stop på for eksempel f.eks. Vesterport station, siddeplads til alle, og en rettidighed på 93% (imod de ca. 75% nu), og handicappede skal ikke bestille tid i forvejen, som de skal i dag. Driftsomkostninger vil være lavere og derfor vil der være mulighed for drift døgnet rundt og hele året rundt. Og så er det værd at bemærke, at C02-aftrykket vil falde, da S-tog er langt mere miljøvenligt end vores nuværende tog.
Ikke helt tosset!
Politikerne, som deltog på mødet, skal nu tænke den næste måneds tid over, hvad man i Helsingør Kommune skal arbejde videre med.
Hvis jeg sad som politiker ville jeg tænke: Idéen med at få S-tog til Helsingør har flere positive end negative ting med sig. Så mon ikke det er værd at undersøge det nærmere?

Artiklen sidst ændret: 21. januar 2019 14:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Trykkeriloftet/Kasper Adrian 500319, 1753689, 15-20.000 win maj 19/20

Job i Nordsjælland

LaFranceshop 501042, 1751629, 10-15.000 win maj 19/20
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni, aug
Øresundsakvariet april 19/20 10-15.000 win  1752510
Nyrup hus center for job 1755113, 15.000-20.000 win maj 19/20
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu