Af Kirsten Moth

Jobfesten er i fuld gang i Helsingør

Apperupvej e-mægler 397432 – logo side artikel 40.000 win, Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3

40 messegæster fik et job og mange virksomheder fik cv’ er med hjem fra onsdagens jobmesse, hvor 2100 jobsøgende besøgte 38 virksomheder.

ERHVERV: Kokke, tjenere, industrioperatører, laboranter, butiksassistenter, lagermedarbejdere, slagtere, fængselsinspektører, vikarer og mange, mange andre. Det lignede næsten et tag-selv-bord, da Helsingør og Helsingborg onsdag åbnede for årets jobmesse, henholdsvis på Kulturværftet i Helsingør og Arbetsförmedlingen i Helsingborg.

Flere hundrede jobs blev udbudt på begge sider af Øresund og messen på tværs af Øresund slog på flere felter sine egne rekorder i år.

Rekorder

2100 jobsøgende besøgte messen i Helsingør. 40 mennesker går direkte ind i et job efter onsdagens messe. De tilsvarende tal for Helsingborg er endnu ikek opgjort.

Aldrig tidligere har så mange jobsøgende besøgt messen og aldrig har så mange virksomheder stillet op med et så stort antal ledige jobs. Messen er for både ledige og for folk, der gerne vil skifte job.

Helsingørs ledighed ligger på 3,9 procent, der tangerer landsgennemsnittet for ledighed. Til sammenligning er Ishøjs arbejdsløshed på 6,6 og Allerød har 2 procent ledige.

Spredt budskabet

– Jeg tror, at vi efter flere år med jobmesse har fået spredt budskabet og rygterne er efterhånden nået vidt omkring. Også det faktum, at der i år er flere store virksomheder med på messen er nok en medvirkende årsag til den store tilstrømning. Vi er naturligvis også meget glade for, at mange lokale virksomehder er med, men det betyder noget, at store arbejdspladser som Bilka, Novo Nordisk og Bavarian Nordic nu også stiller op.

– Vores opgave er at matche virksomheder med de rigtige medarbejdere og det håber vi lykkes rigtig godt på messen, siger Henrik Weiss.

Mangel på arbejdskraft

I øjeblikket er det inden for flere brancher svært for Helsingør Kommunes virksomhedskonsulenter at finde medarbejdere med de rette kompetencer til de virksomheder, der søger nye ansatte.

– Især kokke og tjenere er der kæmpe mangel på og inden for håndværksfagene er det også et problem at finde medarbejdere. Det kommer tydeligt til udtryk på messen, hvor ikke et eneste håndværksfirma var repræsenteret. De siger til os, at der ikke er grund til, at de stiller op, fordi der simpelt hen ikke er nogle ledige håndværkere, fortæller Henrik Weiss.

Ved mange af de deltagende virksomheders borde var der ventetid og kødannelse. Folk shoppede informationer om jobmuligheder og virksomhederne indsamlede cv’er. Enkelte gik direkte ind til en jobsamtale, der foregik et andet sted på Kulturværftet. Det blev til 40 jobs, der blev lukketi løbet af de timer, messen var åben.

Opfølgning

– Om nogle uger følger virksomhedskonsulenterne op på dagens mange aftaler og kontakter. Vi har fået en masse gode tilbagemeldinger og på grund af bredden af de mange typer af virksomheder, der var med på messen, er vi i år kommet rigtig godt rundt med mange åbninger, siger Kristjan Gundsø, centerchef for job og uddannelse i Helsingør Kommune.

Han understreger de positive effekter af jobmessens resultater.

– Vi får vist, at der er muligheder på den anden side af Sundet og styrker det integrerede arbejdsmarked på tværs af Øresund. Dermed får virksomhederne også et bredere rekrutteringsgrundlag. Lige som vi gerne vil have alle vores borgere i beskæftigelse, vil vi også gerne give virksomhederne en god service, siger Kristjan Gundsø.

Artiklen sidst ændret: 22. januar 2019 17:34

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Gl. Humebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske

Job i Nordsjælland

Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu