Den tragiske arbejdsulykke på byggepladsen ved Gl. Hellebækvej bliver markeret foran Helsingør Hallen, hvor flaget er sat på halv stang. (Foto: Lars Johannessen).

Af Tine Zedeler

Flag på halv af respekt for offer for arbejdsulykke

Helsingør-hallens vagt Jonas Havsager Andersen valgte søndag at hejse flaget på halv stang foran Helsingør Hallen. – Vi er alle sammen meget påvirkede af det, der er sket, fortæller han.

HELSINGØR: Arbejdsulykken lørdag aften som kostede en 29-årig mand fra Jylland livet, foregik mens halvagt Jonas Havsager Andersen var på arbejde.

– Jeg talte med nogle af kollegaerne til den mand, der mistede livet. Det påvirker mig selvfølgelig. Vi er alle sammen meget påvirkede. Vi går jo og snakker med mange af dem, der er på byggepladsen i det daglige, fortæller Jonas Havsager Andersen.

Det rigtige at gøre

Flaget blev sat på halv, da Jonas Havsager Andersen mødte ind søndag morgen.

– Jeg talte med en kollega, og vi blev enige om, at det var det rigtige at gøre i respekt for afdøde, siger Jonas Havsager Andersen.

Han har fået besked af politiet på ikke at udtale sig yderligere i sagen vedrørende detaljer om arbejdsulykken, som blev anmeldt fredag aften klokken 17.45.

Undersøger ulykke

Nordsjællands Politi kunne søndag morgen ikke bidrage med nye oplysninger.

-Jeg kan fortælle, at Arbejdsilsynet er i gang med at undersøge ulykken, herunder om de sikkerhedsmæssige procedurer er overholdt og omstændighederne omkring fastspændingen af betonklodsen, oplyser vagtchef Dyre Sønnicken, Nordsjællands Politi.

Vagtchefen oplyser, at ulykken skete i forbindelse med udførelsen af tribunenen til det nye kommende stadionbyggeri, hvor en omkring 1,8 ton tung betonklods på fire, fem meter uvist af hvilken årsag løsrev sig fra kranen og ramte den 29-årige bygningsarbejder.

– Han var fastklemt, da beredskabet nåede frem. Der blev forsøgt at give livreddende førstehjælp på stedet, fortæller Dyre Sønnichsen.

Kranføreren og de øvrige kollegaer der var på arbejde, da ulykken skete, blev efterfølgende tilbudt krisehjælp.

Det var lørdag ikke muligt at afhøre kranføreren, som var i chok over ulykken.

Helsingør Dagblad følger sagen.

Artiklen sidst ændret: 28. januar 2019 15:20

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu