Lokalt esportshold vinder Danmarks største fortnite- turnering


Af Tine Zedeler

Hydras eSport fra Helsingør sikrede sig 1. pladsen i den store fortnite-turnering i Aalborg i weekenden. (Privatfoto)

De bedste 50 danske hold var i weekenden samlet til året Geeks Gone Wild i Gigantium i Aalborg.

HELSINGØR: Hydras eSport tog 1. pladsen hjem til Helsingør blandt andet foran Odense esport og Copenhagen Flames.

Geeks Gone Wild har siden 2005 vokset fra 30 til 1000 esport-spillere i år. Hvert år spilles CS:GO, League of Legends, fortnite samt andre mindre turneringer hen over weekenden. Kampene vises på livestream og trækker seere fra Danmark og efterhånden også udlandet.

Hydras eSport ejes af Headon Ventures, der består af Christian Fischer og Dennis Kjær. Begge er stolte over sejren og erkender, at de er overraskede over, at resultaterne kommer så tidligt.

– Hele firmaet er bygget op omkring udvikling på den lange bane. Vi udbyder esport-trænerkurser, driver Hydras eSport og ”A Game for Change” med den samme tanke. Vi vil lære unge mennesker at være klar på at tilsidesætte kortsigtede resultater, men vi er selvfølgelig glade for sejren. Den fortæller da, at det vi går og laver er rigtigt, siger de begge samstemmende.

– Vi kunne desværre ikke selv være tilstede i Aalborg, da vi havde travlt med at klargøre lokaler i Fiolgade i Helsingør, hvor vi snart åbner dørene for et esport foreningsliv, projektet ”A Game for Change” der målrettes de 30% af alle unge, der er i risiko for eller bliver vurderet ikke uddannelsesparat i folkeskolen, samt boot camp for Hydras holdene, siger Christian Fischer og Dennis Kjær.

Næste store turnering bliver Copenhagen Games den 17. til 20. april, hvor Hydras eSport stiller op i League of Legends, CS:GO piger, PubG og håber på en mulighed for at forsvare titlen som Danmarks lige nu bedste fortnite hold.

Kampene kan genses på https://www.twitch.tv/fnatic_jarl

Man kan finde Hydras Esport på www.hydrasesport.com & på facebook via www.facebook.com/hydrasesport

red.

Artiklen sidst ændret: 28. januar 2019 15:20

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Hvad synes du om mediernes dækning af coronavirus?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018