Seje spejdere gennemførte 50 kilometer i sne og frost


Af Tine Zedeler

I år var det 78. år i træk at Prins Hamlets Gruppe afholdt spejderløbet med det afrikansk klingende navn Dinizuli.

HELLEBÆK: 171 spejdere fra patruljer i hele landet og 50 hjælpere tilbragte det meste af weekenden i Hellebæk, hvor de brugte Hellebækskolen som base. I år var temaet Tintin, og måske Tintins opfinder, den belgiske tegneserieforfatter Hergé, ville have glædet sig over spejderleder Claus Jørgensens opfindsomme afrikansk inspirede mundering som både talte bastskørt og hudvenlig camouflagecreme, som alternativ til sort skocreme.

– Det er utrolig sjovt at være med til. Der er en god stemning. Spejderne sover på skolen og vi får mad udefra. I år er det Superbrugsen i Hornbæk, der leverer maden ,fortalte Claus Jørgensen, Prins Hamlets Gruppe.

Spejderne mødte ind på skolen fredag aften – og i løbet af lørdag gennemførte de tre løb, svarende til en strækning på mellem 40 og 50 kilometer. Det sidste foregik om natten, fra klokken 01.30 frem til om morgenen. Et løb som nok ville afskrække de fleste, med mindre man er hårdfør spejder med styr på påklædning og kompas.

-Det bliver sjovt. Vi er godt klædt på og har ladt powerbanken op, så vi ikke risikerer at løbe tør for strøm på mobilen, hvis nu der mod forventning sker et uheld, fortæller Johanne Abildtrup, som har taget turen fra Viborg til Hellebæk og deltager med spejderholdet med det eksotiske navn Mangunga Wangungu.

– Vi har også folk stående ude i skoven fra klokken 18 til 06 på de forskellige poster, fortæller Claus Jørgensen.

Spejderløbet som foregik i Teglstrup Hegn blev rundet af søndag morgen efter morgenmaden med præmieoverrækkelse.

Artiklen sidst ændret: 28. januar 2019 15:20

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Hvad synes du om mediernes dækning af coronavirus?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018