Bakteriejægere fik medieomtale og kagemænd


Af Tine Zedeler

Agnes og Frederikke og klassekammeraterne fra scienceklassen 9S3 mødte ind til en anderledes skoledag.

HELSINGØR: 15-årige Agnes Rahr Westergaard og jævnaldrende Frederikke Løje Rentsch blev sammen med kammeraterne i science-klassen 9S3 fejret mandag morgen med kagemænd, taler og besøg udefra.

– Det føles lidt uvirkeligt, men det er en god fornemmelse, fortæller Frederikke.

– Det er rigtig dejligt og meget specielt og lidt vildt, fortæller Agnes.

Helt fantastisk

Således begyndte dagen med en omtale i flere landsdækkende og lokale medier, hvor eleverne fortalte om det sjældne bakteriefund. Også Lene Christensen, som er projektleder for det landsdækkende skoleprojekt Masseeksperimentet, som 25.000 danske skoleelever har deltaget i, var med, da eleverne blev fejret fra morgenstunden.

– Det er helt fantastisk, at danske elever har opdaget 10 helt nye bakteriearter, hvis man tager alle de planter-prøver med, der er blevet sendt ind af elever fra hele landet og analyseret. Prøver som eleverne har håndteret helt efter protokollen. Det står ikke så skidt til ude på skolerne, som man nogle gange får indtryk af. Eleverne på Skolen ved Rønnebær Allé sendte hele 23 prøver ind, der var positive. I er rigtig gode, lød det fra Lene Christensen, Astra – Danmarks nationale naturfagscenter.

Sindssygt sejt

Søs Hougaard, som sammen med kollegaen Karen Bak underviser 9S3 i science, er også stolt af sine elever, som hun holdt en tale for.

– Det er sindssygt sejt. I er virkelig kommet ud over rampen og har fundet en ny bakterie, som kan være med til at give mennesker et bedre liv. Vi er pivstolte af jer, fortalte Søs Hougaard.

Elevernes opdagelse er en helt ny mælkesyrebakterie af slægten leuconosto. Grunden til, at der er så stor interesse for mælkesyrebakterier, er, fordi meget tyder på, at de er gavnlige og sunde for mennesker og dyr, fortæller Lene Christensen.

For lærerteamet bidrager elevernes opdagelse til et ekstra kick til undervisningen.

– Det er med til at give positiv omtale og skabe interesse for naturfagene og give eleverne en oplevelse af, at forskning ikke bare er for teoretiske nørder, men noget der kan bruges i virkeligheden, fortæller Søs Hougaard.

tze

Artiklen sidst ændret: 28. januar 2019 16:08

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018