Assistentræner overtager for Ian Marko Fog i Nordsjælland Håndbold


Af Andreas Mayerhofer

Simon Dahl (th.) overtager som cheftræner i Nordsjælland Håndbold til sommer. Han har de seneste år været assistent for den nuværende chef - Ian Marko Fog (tv.). (Foto: Claus Birch)

Det er 27-årige Simon Dahl, der i næste sæson skal være cheftræner i Nordsjælland Håndbold. Han har de seneste år været assistenttræner for Ian Marko Fog.

HÅNDBOLD: Ligaklubben Nordsjælland Håndbold præsenterede tirsdag aften Simon Dahl som kommende cheftræner i klubben.

Ian Marko Fog takker til sommer af i NH efter lang og tro tjeneste, og nu er afløseren fundet. Klubben har ikke været længere væk end en enkelt tak længere ude på udskiftningsbænken, hvor Simon Dahl de seneste sæsoner har været assistent for Fog.

– Jeg har sagt ja til at overtage, fordi jeg fortsat tror fuldt og fast på projektet Nordsjælland Håndbold med de præmisser, der nu engang er i klubben. Jeg glæder mig helt vildt til udfordringen, som jeg er meget glad for at have fået tilbudt, siger Simon Dahl.

– Jeg ville også være træt af at se det, som vi har bygget op de senere år, hvor der satses på at give unge spillere muligheden og udvikle dem til højeste niveau, blive skrinlagt. Det skal selvfølgelig føres videre, fortsætter den kommende cheftræner, der sandsynligvis bliver den yngste med den rang i den bedste danske håndboldrække.

Alder ikke et problem

Simon Dahl er 27 år og tilhører derfor en anden generation, end de fleste af hans kommende kollegaer. Det bekymrer ikke.

– Jeg kan jo ikke løbe fra, at jeg er ung, men det har jeg det helt fint med. Det handler ikke om alder, men om faglighed, og kommer jeg med den rette seriøsitet og forberedelse til både træning og kamp, kan jeg ikke se, at min alder skulle hindre, at jeg bliver cheftræner. Jeg havde ikke taget jobbet, hvis jeg ikke havde følt mig klar. Jeg havde tænkt tanken, da Ian sagde op, og jeg var derfor afklaret, da jeg blev spurgt af Nordsjælland. Den udfordring vil jeg gerne tage, siger Simon Dahl.

At håndbolden flyder gennem vestjydens blodårer, er der ingen tvivl om. Fra barnsben har han boltret sig i håndboldhallerne, og han var også en ganske habil ungdomsspiller, indtil kroppen pludselig sagde nej tak til mere elitehåndbold. Det fik dog ingenlunde Simon Dahl til at forlade hallen. Han tog i stedet taktikbrættet frem og begyndte at uddanne sig som træner.

Han startede i Skjern, ind turen gik over Storebælt, hvor han blev ansat i Helsingør Håndbold, inden Ian Marko Fog opdagede trænertalentet i den ene af NH’s moderklubber og tog ham ind på ligaholdet.

Prøver at undgå saltomortaler

Siden har de to dannet makkerpar gennem op og nedturer. Samme filosofi – meget forskellige fremtoninger.

– Ja, jeg er nok et lidt mere roligt gemyt set i forhold til Fog, men det er også en rollefordeling, vi har taget. Jeg har ofte skulle bide mig selv i læben for at lade være med at lave saltomortaler i arrigskab ude på sidelinjen, for jeg kan sagtens få engagementet til at buldre. Men generelt er jeg nok mere rolig på sidelinjen, og jeg forsøger at være velovervejet i mine gerninger. OG det er ikke fordi, Fog ikke er det. Vi er det bare på forskelige måder, lyder det fra Simon Dahl.

Erfaring fra sidelinjen

At det aldrig blev til den store spillerkarriere – modsat Ian Marko Fog, der har over 100 landskampe og en udlandskarriere bag sig – vil givet også være et samtaleemne. Også her er Dahl rolig.

– Det er rigtigt, at jeg ikke har stået i en overlevelseskamp i ligaen med stillingen 28-28 og fem sekunder tilbage, men jeg har efterhånden så lang erfaring fra sidelinjen, at jeg fra den position har prøvet en masse ting. Den ballast kan jeg sagtens bruge som cheftræner. Jeg er såmænd ikke så bekymret, siger Simon Dahl.

Han håber at det bliver som ligatræner, at han overtager tøjlerne i NH, og det skal han som bekendt selv være med til at sikre.

– Vi har en mission om at overleve, og den tager Ian og jeg på sammen med resten af holdet. Alle i og omkring holdet ved, at han er chefen indtil sommer, og det er vi alle sammen indstillet på, og jeg er helt sikker på, at det ikke bliver et problem, konstaterer træneren.

Der er endnu ikke taget beslutning om, hvem der skal være assistenttræner for Simon Dahl.

Artiklen sidst ændret: 30. januar 2019 12:25

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Hvad synes du om mediernes dækning af coronavirus?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018