(Arkivfoto: Lars Johannessen)

Af Andreas Mayerhofer

Nordsjælland Håndbold fik genstartet selvtillinden

https://www.kunstnershoppen.dk/

Med sæsonens første udesejr indledte Nordsjælland Håndbold 2019 med to point over Kolding. Dermed kom der lidt luft til sidstepladsen.

Det betød to meget vigtige point til tabellen, hvor nordsjællænderne har overvintret på sidstepladsen – adgangsbilletten til direkte nedrykning.

Men der var mere i sejren end point.

– Det er svært at beskrive vigtigheden af den sejr. Alle, der kan se på en tabel, var klar over, at vi skulle til at vinde nogle kampe. Der var mange gode ting at tage med der fra, men at spillernes selvtid fik en spand kul, det er jeg virkelig glad for. Det er vigtigt i den kommende tid, siger holdets cheftræner, Ian Marko Fog dagen efter triumfen.

God ro efter opstart

I en af de bedste præstation i Nordsjælland Håndbolds historie blev KIF blæst ud af Helsingehallen tilbage i oktober med 12 mål, og i denne uge satte NH-spillerne altså streg under, at de har overhånd mod traditionsklubben med flest danske mesterskaber.

– Vi har trænet godt og spillet gode træningskampe, og derfor var der en god ro på truppen op til kampen, og det var i hvert fald medvirkende til det gode resultat. Vi stod godt i forsvaret, og så fik vi pumpet godt på deres defensiv i de afgørende perioder. Det var ikke en køn kamp, men vi havde, hvad der skulle til, og det skal vi tage med os videre, for vi skal bruge en del flere point i de næste uger, konstaterer Ian Marko Fog.

– Jeg har snakket mange gange i denne sæson om, at vi ikke har haft marginalerne med os. Det må vi retteligt sige, at det skete for KIF i mandags, hvor det var meget stolpe ud for dem. Det viser bare meget godt, at der er meget kort vej fra succes til fiasko og omvendt. Vi har bestemt spillet bedre kampe i år og tabt, fortsætter den afgående cheftræner for Nordsjælland.

Skåner ingen

Som optakt til KIF-kampen udtalte Fog, at februar var en essentiel i forhold til overlevelseskampen i ligaen. Håbet om endnu en sæson i den bedste række fik ny ilt i Kolding, og gejsten skal føres med ind i de kommende kampe startende på mandag, hvor Sønderjyske gæster Helsinge.

– Vi kommer til at gå ind i alle kampe med fuld skrald i det her forår. Vi kommer til at gå 100 procent efter hvert eneste point, og der bliver ikke noget med at skåne os selv, uanset hvem vi møder, og hvor gode de ellers ser ud. Vi skal vinde alle kampe, og så må vi se på, hvor vi står, når det hele gøres op. Spiller vi op til vores bedste, så kan vi være med mod alle de danske hold, som vi har vist flere gange i efteråret, hvor vi ikke fik nok ud af anstrengelserne. Det skal vi have nu, lyder det fra Ian Marko Fog.

Der er syv kampe tilbage i grundspillet, og NH ligger nummer 11 ud af 14. Kun to point fra sidstepladsen.

Artiklen sidst ændret: 5. februar 2019 14:41

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Louise Klinikken, 397931, 1754223, 10-15.000  win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x
Forsyning 375744, 1758728 15-20.000 win juli 19/20
Casper Andersson 325793 juli 19/20 20-25.000 1752476
Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
Trykkeriloftet/Kasper Adrian 500319, 1753689, 15-20.000 win maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu