(Foto: Splitart)

Af Helsingør Dagblad

Klumme: Træk vejret og pynt op!

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
Janus Kyhl

Janus Kyhl, direktør for FC Helsingør og nyslået medlem af byrådet. I 1992 trak helsingoraneren Marianne den hurtigttalende Janus fra Hørsholm til Helsingør. Det blev så til to børn og et hus i Ålsgårde, hvor Janus nu slår sine private folder. 

Vi har gennem de senere år oplevet en opblomstring af Helsingør. En opblomstring, som blandt andet har været, og er, båret af et unikt kulturmiljø, og et stadigt vækstende turistmarked. Fra alle verdenshjørner strømmer turister gerne til Helsingør, for at opleve Kronborg Slot, M/S Museet for Søfart, Hornbæks herlige sommerstemning og mange andre af vores herligheder her i kommunen.

Og som det så ofte er sig, så går tingene hånd i hånd, turismen og kulturen lever godt med og af hinanden.

Kulturen er en stor driver for turismen, og vi har et stærkt kulturhold i Helsingør. Men nu er det tid til at styrke truppen, inden vi køber nye spillere, for at bruge et billede fra min egen verden.

Vi har i disse år mulighed for at bremse lidt op for at få pusten, ovenpå 10 hektiske år i Superligaen for kulturområdet i Danmark.

Tiden er nu inde til at bruge vores kræfter og økonomi på at langtidssikre de mange fantastiske arrangementer, events, og festivals, vi har i byen.

Før vi igangsætter nye events, bliver vi nødt til at holde hånden under de kulturelle spillere der er på banen lige nu. Det er et must, hvis vi skal sikre vores kulturelle position.

Frivilligheden er en vigtig faktor, når vi taler om vores flotte kulturliv her i Helsingør. Men frivillighed kommer ikke af sig selv, og vi må gøre det nemmere at være frivillig og styrke det netværk, der har været med til at bygge det hele op, såfremt det skal kunne bære på den lange bane.

WayFinding! Ja selvom det er et engelsk ord, så ruller det indover Danmark for tiden. Og det betyder noget: Nemlig det at finde vej. I en by som Helsingør er det afgørende, at vores gæster kan finde vej rundt i byen, og se alt det gode vi har at byde på. Vi skal gøre det nemmere at finde rundt i byen og de mange kulturelle tilbud.

Det kan vi løse ved at lave en skiltning, der i respekt for den gamle by, giver overblik.

På indfaldsveje og stationer skal der bydes velkommen til Nordens Festlige hjørne. De mange gæster, pendlere, gennemkørende til færgerne skal alle vide, hvad de er nået frem til, nemlig Helsingør.

Her kan lokale kunstnere være vigtige sparringspartnere og leverandører.

Sammen med DSB skal vi også have ryddet op i cykler, skraldespande, og skæve træer på og omkring Helsingør Station. Vi skal gøre det rart at komme hertil, og man skal føle sig velkommen fra starten. Belysning af den smukke stationsbygning vil gøre den til et pejlemærke, man husker, når man tager toget ud af byen.

Min gode byrådskollega, Michael Mathiesens ide om at genskabe den gamle avis kiosk fra 1908, som kulturelt multihus på stationspladsen, kan via frivillige og kommunale medarbejdere lede kulturinteresserede og turister videre til de mange arrangementer. Samtidig kan vi skabe en smuk reklame søjle, for sport, musik, kunst, kultur, der har rod i en historisk bygning. Det kan blive en herlig velkomstportal for de mange tog og færgerejsende.

Vi må bruge kræfter på at få byens erhvervsliv til at spille med, og være ambassadører for vores fantastiske by. De står hver dag ansigt til ansigt med rigtig mange turister, og medarbejderne skal med smil og service være en helt lokal turistinformation. Her kommer Michael Lagonis ide med blomsterkummer passet af butikkerne til sin ret. Det kan være med til at give byen et endnu mere idyllisk look.

Hvis vi samler byens kulturliv, og hjælper hinanden er der ikke grænser for hvad vi kan udrette.

Vi er gode til at lave professionelle arrangementer, men knap så gode til at fortælle om dem, så hvis vi stepper op og hæver vores kommunikationsniveau, vil det skabe økonomi til det enkelte arrangement, og omtale til hele kommunen. Til glæde for vores gæster, men også for dig og mig!

Artiklen sidst ændret: 8. februar 2019 16:04

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Scan Rejser  374263, 1751636,  win 1, aug 19/20

Job i Nordsjælland

Hjortgård 501136, 1751736, win 2,  aug 19/20
Advodan april 19/20 15-20.000  win 2 banner 1753420
Tibberup Høkeren maj 19/20 10-15.000 win  1752369
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Gl. Humlebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske, nyt mat start 27/5

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu