Foto: Lars Laursen / Scanpix Ritzau

Af Jacob Henriques

Klumme: Det unyttige helle

Bruuns rengøring side 25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
Dorthe Carlsen

Adm. dir. på Helsingør Dagblad, Dorthe Carlsen, er 60 år, mor til 5 børn i alderen 13 til 31 år og bor i Humlebæk. Hun vil primært skrive om sit liv med børn og uddybe andre af livets store spørgsmål. 

Jeg indrømmer det gerne. Jeg er ikke specielt elegant på ski. Ski og skiferie er en relativt ny aktivitet for mig. Jeg husker selvfølgelig, hvordan vi som børn stod på noget, der lignede ski, i vores lokale skov om vinteren. Der var også bakker. Det gik stærkt. Men bakkerne var ikke så lange, at jeg kunne udvikle teknik. Den var nærmest overstået, inden vi havde fået fart på.

Der skulle også gå omkring fyrre år, før jeg igen iførte mig ski. Anledningen kom flyvende ind fra vores gamle naboer. Vil I ikke med til Norge i en hytte?

Jo, jo da. Nu er jeg ikke så meget for at sige nej. Slet ikke til at prøve noget nyt. Så vi vovede pelsen og begyndte at planlægge turen til hytten. Det er jo noget med at tage alt med hjemmefra. Det passer helt godt til den del af mig, der godt kan lide, at der er styr på det. Der er x gange morgenmad, x gange frokost og x gange aftensmad. Det giver en indkøbsliste, der skal effektueres. Det er noget, jeg kan forstå.

Vi skulle naturligvis også finde tøj. Effektivt, som jeg kan lide det, blev der sendt en specifik og konkret mail ud til familie, venner og bekendte, der beskrev vores behov. Inden vi fik set os om havde vi til tre lag, busker, jakker, vanter, hjelme, sokker med mere. Det eneste, vi skulle leje i Norge var ski og støvler. Det var sammenbragt og indrømmet: Vi lignede nok ikke den smarte familie fra alpin-magasinerne, men det virkede.

Vi kom godt til hytten. Et lille sted midt i Norge et sted. Hytten viste sig at være et lille lejlighedskompleks med 16 helt identiske lejligheder. Alle kunne løbe ind og ud hos hinanden. Terrænet var lige til en nybegynders behov. En lift. En blå eller grøn bakke med mulighed for at udfordre sig selv med endnu en lift til et stykke med rødt og en lille stribe sort.

Det gik da også helt godt for alle os, der var nybegyndere. Vi lærte at bremse og dreje på de første ture ned ad begynderbakken. Vi var konger og dronninger, da vi kom ned uskadte den første gang.

Så var der lige det, at den virkelige begejstringen begyndte at snige sig ind på mig. Glæden ved at få brædderne under sine fødder til at dreje i den retning, man gerne vil have dem til. Glæden ved at stå i det helt vidunderlige hvide landskab, hvor der er så tyst, at freden sniger sig ind på en. Glæden ved en varm kop kakao, som en venlig sjæl har taget med. Det er virkelig de små ting, der hurtigt tæller.

Året efter lånte en anden nabo mig sine langrendsski. Så var jeg solgt igen. Og svedt, da jeg returnerede til hytten. Det er virkelig fysisk krævende at komme op OG ned ad de præparerede løjper.

Aftenerne går med alt muligt hyggeligt. Vi spiler brætspil, kort eller strikker. Får vendt stort og småt. Læser i en bog. Vi får et glas vin eller eller en kop the. Vi får gjort alt det, man burde gøre, når man har fri fra sit arbejde: Ingenting. Jeg føler mig virkelig privilegeret.

Og nej. Det er stadig hverken elegant eller med svung, når jeg kommer ned ad bakken på de brede ski. Og når langrendsskiene kommer på, føler jeg selv, det går stærkt, men … jeg må se mig overhalet af selv meget unge nordmænd med en størrelse 34 i støvle.

Skidt. Pyt. Jeg er vild med konceptet. Jeg er så heldig, at når avisen her kommer på gaden, plyndrer vi kiosken på de nymalede Forsea-færger. Vi er på vej. I morgen, søndag, er jeg midt i det hele: Gode venner, det hvide, vidunderlige landskab, den aktive dag og den stille, unyttige aften.

Artiklen sidst ændret: 8. februar 2019 16:03

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Restaurant Helsingør Golf, maj 19/20, 10-15000 win 1752529

Job i Nordsjælland

Forsyning 375744, 1758728 15-20.000 win juli 19/20
Gl. Humlebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske, nyt mat start 27/5
Cafe Hammermøllen 383039, 1728365, 15-20.000 win win juni 19/20
Berner Pedersen, maj 19/20,  15-20.000  win ordre 1752756, skift juni
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517, ferie 31+32

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu