Øresundsakvariet klar til at slå dørene op igen


Af Kirsten Moth

Med en ombygning og renovering for knapt tre millioner kroner byder Øresundsakvariet i Helsingør nu på flere spændende oplevelser af det liv under havets overflade, som man ellers sjældent får chancen for at se.

HELSINGØR: I to en halv måned har det været lukket, men i dag sker det: dørene til Øresundsakvariet i Helsingør bliver igen slået op. Efter en større ombygning og renovering af flere forskellige dele af selve akvariet venter der hermed en række nye oplevelser for de mellem 40.000 og 50.000 gæster, der hvert år besøger Øresundsakvariet.

Blæksprutter

Blandt de nye attraktioner finder vi to nye blæksprutteakvarier med seks- og ottearmede blæksprutter og vragdekorationer. Det store stenrevsakvarium er repareret efter at have været utæt, der er monteret nyt gulv, der ligner en havbund og et nyt loft giver associationer til bølger.

Nye digitale informationstavler, hvor tekst og fotos hele tiden kan opdateres, er monteret ved hver enkelt attraktion.

Hele receptionshallen er nyindrettet, med nye kasseapparatsystem og nu forsynet med lydisolerende plader, så der er plads til endnu flere børn.

Forventning

– Jeg glæder mig meget til at åbne akvariet igen for alle vores gæster. Nu har vi fået endnu bedre muligheder for at formidle alt det spændende liv, der er i Øresund lige uden for vores vinduer, siger leder af Øresundsakvariet Jens Peder Jeppesen.

Flere gange tidligere har både Øresundsakvariet og naboen, Marinbiologisk Laboratorium, der er en del af Københavns Universitet, været igennem renoveringer, der efterhånden er løbet op i sammenlagt 50 millioner kroner.

Tilsammen er der denne gang investeret i Øresundsakvariet for mellem 2,5 og tre millioner kroner.

Aktiviteter i vinterferien

Der er 10 fastansatte på akvariet og 20 timelønnede. Med forskningsdelen på laboratoriet er der ialt 65 medarbejdere.

I vinterferien er der skruet ekstra meget op for aktiviteterne i de nyrenoverede bygninger på Nordhavnen. Blandt andet kan man tre gange om dagen “røre ved et levende havdyr”, lige som der dagligt dissekeres havdyr.

I stenrevsakvariet kan man opleve flere overraskelser, som alle findes i Øresund. Blandt andet har akvariet for første gang fået en pighaj, som man også kan komme helt tæt på.

Artiklen sidst ændret: 11. februar 2019 13:10

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018