Nordsjlland Håndbold skal i dag følge op på den flotte sejr sidste mandag, hvor KIF blev besejret. (Arkivfoto: Lars Johannessen)

Af Andreas Mayerhofer

Ian Marko Fog: Sønderjyske er en besværlig størrelse

Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1753330 Antal visninger: 15-20.000side/logo

Sønderjyske har som regel krammet på Nordsjælland Håndbold, men den tendens skal brydes i aften, hvor de to hold mødes i Helsinge.

HÅNDBOLD: Nordsjælland Håndbold fik den bedst tænkelige start på 2019, da sæsonens første udesejr kom i hus mod KIF Kolding. I aften skal den følges op med en hjemmesejr over Sønderjyske. Men det er ikke så lige til, for det er ikke blevet til mange point for NH mod aftenens modstander i den tid, som Ian Marko Fog har stået i spidsen for Nordsjælland.

– Vi fik en uafgjort på hjemmebane i sidste sæson, men ellers har vi tabt til Sønderjyske, og det gjorde vi også på udebane i efteråret. Sønderjyske er en besværlig størrelse. Og størrelse er bogstaveligt talt nøgleordet, for de har nogle virkelig store drenge i forsvaret, som gør det svært for os. I efteråret havde vi netop vundet med 12 mål over KIF, da vi så slet ikke kunne komme igennem Sønderjyskes defensiv få dage senere. Jeg ved ikke præcis, hvad årsagen til vores problemer er, men vi skal løse det denne gang, siger Ian Marko Fog.

Den tidligere NH-spiller Chris Jørgensen er en af nøglefigurerne på Sønderjyske hold, men han er tvivlsom til mandagens kamp, og derfor har Nordsjællands træner været nødt til at udvide det taktiske arbejde i træningen.

– Chris er meget vigtig for Sønderjyskes offensive spil, så det betyder meget i forhold til, hvordan vi skal gribe det an, men vi har forberedt på begge scenarier – med og uden Chris Jørgensen, forklarer Ian Marko Fog.

God stemning

Tonen i cheftrænerens stemme er lettere i denne uge end længe efter sejren i mandags, der løftede NH væk fra sidstepladsen. Det har været en god uge med smil på træningsbanen.

– Det er klart at efter så lang en periode uden sejr, så trængte vi virkelig til en succes, og det fik vi mod KIF, hvor vi kæmpede os tilbage efter at have været langt efter, og vi endte med at vinde en meget vigtig sejr, og det har givet en god stemning i truppen. Jeg håber på, at vi har brugt vores portion af uheld, og uden at ville lyde som en grædekone, så har jeg følt, at vi virkelig har haft marginalerne imod os. For vi dem med os, så kan vi vinde alle kampe, og mod Sønderjyske skal jeg ud og have to point, siger Ian Marko Fog.

– Vi vil gerne lægge afstand til sidstepladsen de næste uger, så vi kan få et godt udgangspunkt forud for slutspillet, siger Ian Marko fog.

I sidste uge tog både TMS Ringsted og Lemvig-Thyborøn begge tabt i deres 20. runde-kampe, og derfor giver dagens kamp mulighed for at lægge afstand til de to hold, som ligger med et og to point under NH.

Kampen mellem Nordsjælland og Sønderjyske spilles i Helsinge klokken 20.00. Kampen vises på TV 2 Sport.

Artiklen sidst ændret: 11. februar 2019 13:07

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x

Job i Nordsjælland

AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni, aug
CPH Motorcykler, 501308, 1755176, 10-15.000 win maj 19/20
Divino 372881 1756411 15-20.000 win juni 19/20
Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx
Hjortgård 501136, 1751736, win 2,  aug 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu