Robotter for små og store pilfingre


Af Tine Zedeler

Der er rig mulighed for at lære at bygge sin egen robot, hvis man lægger vejen forbi Danmarks Tekniske Museum.

Af

HELSINGØR: Man behøver ikke være nørd for at programmere sin egen robot. Det kan de børn og voksne, der benytter vinterferien til at besøge robotværkstedet på Teknisk Museum tale med om.

-Det er en børsterobot, som min far har hjulpet mig med at bygge. Robotter er både lidt mærkelige og sjove, fortæller Kris Asbjørn Jensen på ni år fra Helsingør som besøger museet med sin far Alfred Jensen og naboen Mogens Schultz, som har taget sit barnebarn Holger Kjærulf Schultz på fem år med.

Et andet sted i lokalet er Ole Skov fra Virum sammen med sit barnebarn Dan Rud Hales på seks år i gang med at tegne en bane på et stykke papir, som bliver farvelagt med forskellige farver undervejs. Det er nemlig farvekoderne, styrer minirobotten, en såkald Ozobot, og får den til at bevæge sig og blinke i forskellige farver .

– Det er en sjov aktivitet at være sammen om. Man kan få dem til alt muligt, fortæller Ole Skov.

Ikke spor magisk

Det er da også muligt at lære de små robotter at danse, ligesom man også kan programmere Fable-robotter til at vinke eller bygge en børsterobot, som man kan tage med hjem, som er nogle af de aktiviteter robotværkstedet byder på.

At man ikke behøver være teknisk anlagt for at programmere en robot er et af formålene med værkstedet, fortæller studentermedhjælper Àki Mørkøre.

– Det er sjovt at lære børnene, hvordan de programmerer. Det er ikke spor magisk at kunne det, fortæller han.

Udover robotværkstedet er der også mulighed for at se museets øvrige udstillinger, som blandt andet byder på danmarks ældste vogn Hammelvognen og Danmarks første computer DASK.

Museets har åbent alle dage fra klokken 10 til 17.

tze

Artiklen sidst ændret: 12. februar 2019 15:02

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Hvad synes du om mediernes dækning af coronavirus?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018