Af Pernille Hermann

Dyrene får nye rammer på Flynderupgård

Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger side

Her i vinterferien er der dyrebørn i stalden og hjælp til flittige fingre i laden.

ESPERGÆRDE: Syv superkælne killinger er en ny attraktion for de mange børn, der her i vinterferien besøger Flynderupgård med forældre og bedsteforældre.

– Det er vores praktikant, Astrid Rasmussen, der har gjort dem tamme ved at sidde rigtig længe og nusse med dem. De nye killinger skal være vores faste kattebestand i de kommende år – til glæde for børnene og til at holde mus og rotter i skak, fortæller det nye bestyrerpar, Camilla Pedersen og Sophie Meldgaard.

De lover også at beholde et par af de “gamle” katte, men de mest sølle tilløbere vil blive indfanget og aflivet, så der kommer en sund bestand af gårdkatte, der bliver fodret hver dag – og kan hjælpes ad med at holde vildkatte på afstand. Alle gårdkattene bliver desuden steriliseret, så der er styr på udviklingen.

Kræs til grisene

Og det er ikke kun kattene, der har fået nye betingelser på Flynderupgård. Dyreholdet er noget af det, kusinerne Camilla og Sophie straks har taget fat om efter tiltrædelsen den 1. oktober.

– Vi har tegninger klar til en udendørs fold til de to grise, som i den grad er klar til at komme ud her i foråret. De er allerede begyndte at spæne rundt inde i stalden, siger Camilla Pedersen.

– Vi fodrer dem med rester fra køkkenet, og til sommer skal affaldet fra køkkenhaven også gå til dem i stedet for til kompostbunken. Bare det, at vi vender halmen i båsene hver dag har betydet meget for humøret, tilføjer hun.

Der skal også nok komme nogle “grislinger” en dag, men det bliver ikke på den naturlige måde, for en stor orne passer ikke så godt til Flynderupgårds familievenlige koncept.

Små nye vinterlam

Ude på marken går der køer og får og de to store bryggerheste, men den kun måned gamle kalv Rosa er kommet på stald sammen med sin mor, der ikke har noget navn. Og i båsen overfor ligger tre får og to bittesmå lam, der blev født for bare i søndags.

– Vi har fået hjælp af en dame med en fårehund til at genne dem ind, for at vi kunne være der med en hjælpende hånd, når de skal læmme, forklarer Camilla Pedersen. Det sker dog ikke for det tredje “får”, som er en ung vædder. Han ligger og venter på at blive slagtet, men det ved han jo ikke, så der er ro og glade dage i halmen.

– De meget tidlige kuld vil vi gerne have indenfor i den første tid, men vi havde en ret fantastisk oplevelse, med et af fårene, der var søgt helt ned i den fjerneste afkrog af vænget for at læmme. Vi fik simpelt hen ikke lov til ast komme til, for vædderen og tre store får stille sig op og dannede mur omkring den lille nye.

Gør-det-selv

Trods de nuttede dyr og tirsdagens skønne solskinsvejr søgte de fleste familier alligevel over i værkstedet, hvor der var hjælp til at bygge fuglehuse og foderbræt, valse havre til havregryn og male på stof med naturfarver. Aktiviteterne er målrettet til børn fra 7 års-alderen og opefter, og frivillige “bedsteforældre” står klar til at hjælpe. Flere af de voksne ledsagere hygger sig også ved at være med.

Der er åbent hver dag klokken 10.30-15, og det koster 45 kroner for voksne at deltage. Til gengæld betaler børnene kun for materialerne.

Artiklen sidst ændret: 13. februar 2019 11:51

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Gl. Humebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske

Job i Nordsjælland

Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx
Forsyning 375774 25.000 win til og med juni ´19. 1729995
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5 derefter nyt mat
Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 logo. skift 15/3
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu