En slags fuglefoder-blanding skal du glemme


Af Niels Berg

Indholdet i en af disse poser er også egnet til at trække rotter til, siger kommunens rottefænger. (Foto: Lars Johannessen)

HELSINGØR: Skadedyrsbekæmper ved Helsingør Kommune Kim Hansen ville ønske, at haveejerne var mere opmærksomme på, hvad de køber, når de vælger foder til fuglene i vinterhalvåret.

For en slags vildtfuglefoder er specielt effektiv, hvis man også gerne vil sidde og se på at rotterne spiser uden for havestuens vinduer.

– De færreste tænker over det, men de poser, der består af en blanding af foder med flere forskellige slags korn, bør de gå uden om, siger Kim Hansen.

– For fuglene har ikke lyst til korn og derfor havner kornene bare nede på jorden. Det trækker rotterne til, for de spiser alt, der har næring i sig, fortsætter rottefængeren.

Kun solsikkefrø

Den erfarne skadedyrsbekæmper fortæller, at hvis man vil være helt sikker på, at det fuglefoder, man køber til havens fugle i den kolde tid, bliver spist helt op, så skal man nøjes med at købe solsikkefrø. Dem elsker fuglene, og ikke et frø vil falde til jorden til glæde for rotterne, lyder rådet.

berg

Artiklen sidst ændret: 13. februar 2019 11:52

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Hvad synes du om mediernes dækning af coronavirus?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018