Kør-en-gammel-spand-løb har stop i Helsingør


Af Tine Zedeler

Aldrig før er der taget så mange foto af Saabs jægerfly på Danmarks Tekniske Museum som i disse dage.

HELSINGØR: Carbage run er navnet på et utraditionelt løb med hollandske rødder, som sender deltagerne af sted på et femdages roadtrip med skøre indslag rundt om i Europa.

Løbet er en discountudgave af det kendte britiske rallyløb The Gumball Rally. For at deltage skal man nemlig transporte sig selv af sted i en bil eller knallert, der er mindst 15 år gammel, og er pyntet til lejligheden, Opgaven lyder at skabe et originalt mesterværk.

Løbet finder sted i denne uge med start i København og har deltagelse af omkring 400 biler med primært hollandske team. Der er flere stop undervejs på ruten med forskellige opgaver, som deltagerne skal udføre for at optjene point til at vinde løbet. Blandt andet skal de gøre stop ved Danmarks Tekniske Museum for at tage foto af en af deltagerne foran museets Saab F-35 Draken fly.

I seng med Ikea

Nogle af de hollændere der gjorde lynstop ved museet for at snuppe et foto var Marc, Bob og Jos.

-Det er smadder sjovt. Vi har også som en del af udfordringen været forbi Ikea, hvor vi har taget en selfie fra en af deres sengeudstillinger, hvor vi alle sammen ligger under dynen. Det blev de ansatte knapt så glade for, fortæller Marc Brands.

Ruten denne gang går gennem Skandinavien. I Lapland skal deltagerne blandt andet stå på ski, mens de bliver trukket efter bilen.

Carbage run blev grundlagt i 2009 i Holland og er vokset til en stor begivenhed med fire løb om året. Cirka1500 biler med 4000 personer deltager årligt i det Hollandske Carbage run. Løbene er udsolgte på kort tid, og ventelisterne er lange.

Roadtrip-løbet kom til Danmark i 2015, hvor det blev indledt med en sommerudgave, som blev en stor succes, kan man læse på hjemmesiden.

– Carbage run handler ikke om fart eller tid, men går ud på at være kreativ, have det sjovt og få de fedeste oplevelser, oplyser arrangørerne på hjemmesiden.

tze

Artiklen sidst ændret: 12. februar 2019 15:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018