Leder: Fly-skam


Af Jacob Henriques

Foto: REUTERS/Paul Hanna/File Photo

Den varme sommer. Varmerekorden i 2018. Historier om nye fugle, fisk og planter i vores natur. Vi bliver hele tiden mindet om, at klimaet forandrer sig med lynets hast. Det får flere og flere til at vågne op. CO2 er blevet noget, man også som privatperson kan holde regnskab med.

I Sverige er en ung aktivist, Greta Thunberg blevet et symbol for unge mennesker i hele verden, der kæmper for at redde klimaet. Det hele begyndte ved dette skoleårs start. Den varme og tørre sommer, som fik mange til at rynke panden, fik også en 15 årig teenager, Greta Thunbergs bekymring for klimaet til at vokse. Hun tog sin bekymring alvorligt og besluttede sig for at blive væk fra skolen hver fredag for at demonstrere foran Rigsdagen i Stockholm og er fortsat hver fredag siden. Hun har angiveligt ikke tænkt sig at stoppe, før Sverige med sin klimapolitik løfter sin del af ansvaret for at begrænse klodens hedetur. Hun har været inviteret til at tale for verdens ledere. Frit, frejdigt og uden at gøre et stort nummer ud af sig selv opfordrer hun verdens ledere til at tage klimaet alvorligt. Hun flyver ikke.

Artiklen sidst ændret: 12. februar 2019 15:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018