Af Tine Zedeler

Motorbådsklub krydser fingre for oplevelsesture på Sundet

Helsingør Motorbådsklub afventer på tiende måned svar fra kommunen om et økonomisk tilskud til en båd, som kan tilbyde oplevelsesture til bevægelses- og udviklingshæmmede borgere.

Af Tine Zedeler

HELSINGØR: Helsingør Motorbådsklub har i flere år arbejdet på et projekt, der skal give bevægelseshæmmede mulighed for en oplevelse på Sundet. Et projekt der med anskaffelse af en bestemt bådtype løber op i et anslået budget omkring 450.000 kroner.

– Vi vil rigtig gerne give ældre og unge mulighed for at få en god oplevelse på Øresund. Vi har fået flere positive tilkendegivelser fra ældreområdet og flere specialinstitutioner , som synes, det er et alletiders initiativ, fortæller Per Andersen, formand for Helsingør Motorbådsklub.

Rykket for svar

Motorbådsklubben har på forhånd fået tilsagn om samlet 145.000 kroner i støtte fra forskellige fonde. Derudover vil klubben selv investere 100.000 kroner i projektet, som klubben har sparet op til.

Men der er et aber dabei. Helsingør Kommune har ikke taget stilling til klubbens ønske om et tilskud på 100.000 kroner, som klubben sendte en ansøgning til kommunen om tilbage i april måned sidste år. Et svar motorbådsklubben selv måtte rykke for svar på i december måned, fortæller formanden.

-I januar fik vi så besked på at udfylde en ansøgning igen, denne gang online for at komme i betragtning til kommunens Paragraf 18-midler. Vi har fået oplyst, at vi kan regne med svar i marts måned, fortæller Per Andersen.

Lang tid at vente på svar

Klubformanden er bekymret for, at den lange svartid risikerer at spænde ben for projektet.

-Vi undrer os over, at det tager så lang tid. Vi arbejder selv på højtryk for, at det skal blive til noget. Samtidig vil vi også være kede af, hvis vi så lang tid efter vi har søgt de andre fonde og fået et ja, risikerer at skulle vende tilbage og sige, det alligevel ikke bliver til noget. Det vil være lidt pinligt. Vi risikerer også der er fonde, der trækker sig. De har en deadline for i gangsættelse af de projekter, de yder tilskud til, forklarer Per Andersen.

– Et klart svar, enten ja eller nej, havde været at foretrække. At vente næsten et år på er rigtig lang tid, siger Peter Kirkeby, som sammen med Jens Harlyk og Steen Ravnborg er med i den arbejdsgruppe, klubben har nedsat

Helsingør Motorbådsklub har kig på en brugt båd af bådtypen Vicknes 770 , som er egnet til formålet. Men det kræver tid, fortæller formanden.

-Vi er lidt pressede. Det at købe en brugt båd i den rigtige stand er ikke noget, man gør lige på et par dage. Det tager tid, siger Per Andersen.

Om turbåds-projektet

Helsingør Motorbådsklub har siden 2016 arbejdet på et projekt, som går ud på at anskaffe en turbåd, der kan bruges til sejlads for byens ældre borgere og tilbyde sejlads til udviklings- og bevægelseshæmmede borgere.

Havnebassinet har en handicapbro tæt på Helsingør Motorbådsklubs lokale.

Klubben har et ønske om indkøb af bådtypen Viknes 770, som egner sig bedst til formålet.

Motorbådsklubben opererer med et samlet budget på omkring 450.000.

Heraf er der givet tilsagn på samlet 145.000 kroner fra henholdsvis Trygfonden og Velux Fonden. Klubben har selv lagt 100.000 kroner til side til projektet.

Klubben afventet svar på om Helsingør Kommune vil yde et tilskud på 100.000 i støtte til projektet.

Artiklen sidst ændret: 13. februar 2019 11:50

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu